Äripäev • 18. detsember 2015 kell 14:00

BLRT Grupi firma lätlastega tülis

Igor Berman kuulub Elme Messer Gassi juhatusse.   Foto: Andres Haabu

BLRT Gruppi kuuluv Elme Messer Metalurgs süüdistab Läti suurt ettevõtet võlgades.

Elme Messer Metalurgs esitas ettevõtte vastu pankrotiavalduse gaasitarnetega seoses tekkinud võla tõttu. Täpset summat ja aega, mil maksed on hilinenud, ei ole ettevõte seni avaldanud, vahendab delfi.lv.

KVV Liepājas metalurgs aga eitab võlasüüdistust. Firma esindaja kinnitas uudisteagentuurile Leta, et nad on ka valmis kohtus oma maksevõimet tõestama. Kohus hakkab asja läbi vaatama selle kuu lõpus.

Elme Messer Metalurgs kuulub BLRT Grupi tütarfirma Elme Messer Gaas alla. Viimane asutati 1999. aastal kontsernide BLRT Grupp AS ja Messer Group ühisettevõttena, mis tegeleb tööstusgaasidega Baltimaades, samuti tegutsevad nad Venemaal ja Ukrainas.

Esimene õhu separeerimise tehas Baltimaades avatigi Lätis Liepājas (Elme Messer Metalurgs), kus töödetakse juba kümme aastat hapnikku, lämmastikku ja argooni. Elme Messer Gaas suurendas neli aastat tagasi Lätis oma tootmismahte seitse korda, investeerides ligi 20 miljonit eurot.

Elme Messer Gaas toodab ja müüb peamiselt tehnilisi, meditsiinilisi, toidu- ja erigaase, samuti erinevaid gaasi kasutamisel vajaminevaid seadmeid.

Hetkel kuum