• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BLRT Grupi firma lätlastega tülis

  Igor Berman kuulub Elme Messer Gassi juhatusse. Foto: Andres Haabu

  BLRT Gruppi kuuluv Elme Messer Metalurgs süüdistab Läti suurt ettevõtet võlgades.

  Elme Messer Metalurgs esitas ettevõtte vastu pankrotiavalduse gaasitarnetega seoses tekkinud võla tõttu. Täpset summat ja aega, mil maksed on hilinenud, ei ole ettevõte seni avaldanud, vahendab delfi.lv.
  KVV Liepājas metalurgs aga eitab võlasüüdistust. Firma esindaja kinnitas uudisteagentuurile Leta, et nad on ka valmis kohtus oma maksevõimet tõestama. Kohus hakkab asja läbi vaatama selle kuu lõpus.
  Elme Messer Metalurgs kuulub BLRT Grupi tütarfirma Elme Messer Gaas alla. Viimane asutati 1999. aastal kontsernide BLRT Grupp AS ja Messer Group ühisettevõttena, mis tegeleb tööstusgaasidega Baltimaades, samuti tegutsevad nad Venemaal ja Ukrainas.
  Esimene õhu separeerimise tehas Baltimaades avatigi Lätis Liepājas (Elme Messer Metalurgs), kus töödetakse juba kümme aastat hapnikku, lämmastikku ja argooni. Elme Messer Gaas suurendas neli aastat tagasi Lätis oma tootmismahte seitse korda, investeerides ligi 20 miljonit eurot.
  Elme Messer Gaas toodab ja müüb peamiselt tehnilisi, meditsiinilisi, toidu- ja erigaase, samuti erinevaid gaasi kasutamisel vajaminevaid seadmeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Goldman Sachsi kasumilangus pani aktsia kukkuma
Täna enne USA börsipäeva algust teatas oma neljanda kvartali tulemused Goldman Sachs – selgus, et panga kasum langes, sest kauplemisaktiivsus on olnud väiksem. Samas oli terve aasta kasum rekordiline, vahendab Reuters.
Täna enne USA börsipäeva algust teatas oma neljanda kvartali tulemused Goldman Sachs – selgus, et panga kasum langes, sest kauplemisaktiivsus on olnud väiksem. Samas oli terve aasta kasum rekordiline, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Nädala lood: Linnahall sokutatakse erakätesse kaasavaraga ja investorid said halva üllatuse
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.