Rainer Saad • 22. aprill 2013
Jaga lugu:

Päev börsil: dollar testimas jeeni vastu tähtsat taset

Jaapani börs Nikkei tõusis täna peaaegu viie aasta kõrgeimale tasemele ning dollar/jeen lähenes 100-le, mis on mitme aasta kõrgeim tase.

Nikkei 225 rallis ligi 2 protsenti ning sulgus peaaegu viie aasta kõrgeimal tasemel. Ühe dollari eest sai täna hommikul 99,94 jeeni, mis on nelja aasta kõrgeim tase. Jeen on teiste valuutade vastu langemas, kuna nädalavahetusel toimunud G20 kohtumisel ei kritiseeritud Jaapani püüdlusi oma valuutat nõrgestada. See andis Jaapani Keskpangale rohelise tule jätkata oma valuuta nõrgestamise plaani.

Suurimat kasu jeeni nõrgenemisest sai jaekaubanduse ja elektriseadmete ekspordiga tegelevad ettevõtted. Jaemüüjad nagu Isetan ja Takashimaya tõusid ligi 4 protsenti ning Oki Electric tõusis 8 protsenti.

Laupäeval ütles IMF, et ainult poliitiliste sammudega maailmamajandust ei parandata ning ärgitas riike astuma lisasamme taastamaks majanduskasv.

Philips teatas täna paremast kui oodatud esimese kvartali tulemusest, kuid ettevõte hoiatas nõrkadest müügitulemustest aasta esimeses pooles.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum