Marta Jaakson • 22 aprill 2013

Yana Toom: hea tava on see, millest puudust tunneme

Riigikogu sotsiaalkomisjoni keskerakondlasest liige Yana Toom märkis, et enne ravimiameti vastust kedagi hukka mõista ei tohi, ent heast tavast tunneb ta Eestis puudust igas valdkonnas.

Toom rääkis, et ta ei mõistaks apteekrite Londoni-reisi teemal kedagi hukka. Samas lisas ta, et kui tõepoolest on tegemist tänureisiga, on see muidugi häbiväärne asi, soovitades oodata ära ravimiameti otsuse.

"Ausalt öeldes tänapäeval välisreisiga kedagi ei meelita, see oli Nõukogude ajal väga popp, täna enam ei ole," hindas Toom. Ta lisas, et kui tegemist oli siiski koolitusreisiga, ei mõistaks ta kedagi hukka.

Ravimite või toidulisandite müüki mõjutab see Toomi hinnangult küll. "Miks muidu hakkaks keegi seda tegema, koolitada võib sama hästi Laulasmaa spaas," ütles ta.

Toomi arvates aitavad taolisi tänureise ära hoida kõikvõimalikud eetikakoodeksid. "Olles ise ajakirjanik, ma tean, et eetikakoodeks töötab, kui seda aktsepteeritakse. Hea tava on see, mille üle me kõik tunneme puudust paraku Eestis, igas valdkonnas," nentis ta.

Äripäeva küsib ajendatult tänasest esikaaneloost, kas artiklis kirjeldatud ravimifirma käitumine on eetiline ning kuidas mõjutab see hilisemat müügitegevust.

Hetkel kuum