Marta Jaakson • 22 aprill 2013

Ravimitootjate liit: põhjendatud teadusüritus on lubatud

Ravimitootjate liidu esimehe, Sanofi-Aventis Eesti OÜ juhataja Piret Selli sõnul on põhjendatud teadusüritused teretulnud.

Sell rääkis, et ravimifirmade eetikakoodeksi ja Eesti seaduse järgi on igasugused teadusliku sisuta lõbureisid keelatud.

Ta kirjeldas, et reeglina on hästi paigas, miks tervishoiu spetsialistid reisist osa võtavad. Muuhulgas on üsna täpselt määratletud aeg – reisile ei või minna üks päev varem ja tulla rohkem kui üks päev hiljem. "Üsna täpselt on paika pandud, mida loetakse teaduslikult põhjendatuks ja mida mitte," märkis Sell.

"Tervishoiu spetsialistid peavad kusagilt infot saama, mis neid edasi aitab. Kui see oli põhjendatud teadusüritus, siis see on väga teretulnud," hindas ta.

Selli hinnangul mõjutavad taolised reisid mingil määral ka hilisemat müüki. Ta rääkis, et arstid ja apteekrid soovitavad seda, mida nad ise hindavad ja kus nad end ise kindlamalt tunnevad. "Kui nad teavad sellest ravimist rohkem, siis nad teavad sellest rohkem rääkida patsiendile," ütles Sell.

Reedel lendas grupp apteekreid ravimifirma Vitabalans Pharma rahastatud reisile Londonisse. Ravimifirma juht õigustas reisi toidulisandite müügiga, ravimiseadus aga keelab taolised reisid. Reisi üksikasju asus välja selgitama ravimiamet.

Ravimitootjate liidu esimees Piret Sell nentis, et pole Äripäeva tänase kaanelooga kursis ega oska konkreetset reisi kommenteerida.

Äripäeva küsib ajendatult tänasest esikaaneloost, kas artiklis kirjeldatud ravimifirma käitumine on eetiline ning kuidas mõjutab see hilisemat müügitegevust.

Hetkel kuum