Kadri Jakobson • 23. aprill 2013
Jaga lugu:

Ravimiamet algatas Londoni-reisi järel väärteomenetluse

Ravimiamet algatas seoses Vitabalans Pharma korraldatud Londoni-reisiga apteekritele väärteomenetluse.

Äripäev kirjutas eile, kuidas ravimifirma Vitabalans Pharma lennutas  paarkümmend apteekrit reedel kolmepäevasele reisile Londonisse.

Ravimifirma juht Katrin Krass ütles, et tegu oli nende paremate koostööpartneritega ning reis on seotud toidulisanditega, mille turundusele piiranguid polevat. Krassi sõnul rahastab reisi osaliselt ravimifirma.

Ravimiameti õigusnõunik Kaili Lellep aga selgitas, et  ravimi müügiloa hoidjal on keelatud anda kingitusi ja teenuseid, mille väärtus ületab 6,40 eurot, v.a teadusasutuse või erialaorganisatsiooni korraldatavatel arstiteaduslikel või farmaatsiaalastel üritustel osalemise toetamise korral.

"Seejuures ei ole oluline, et ravimi müügiloa hoidja hinnangul on kingituse või teenuse andmise eesmärk muu, kui ravimi müügi suurendamine, näiteks  toidulisandi turundus-ravimiseaduse mõistes on proviisorile või farmatseudile ravimitootja antud kingituse eesmärgiks alati tootja ravimite müügi suurendamine ning seetõttu on sellisele tegevusele seatud piirangud," selgitas Lellep.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum