Estravelil kasumlik aasta

Reisibüroo Estravel kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui kasumit. Ettevõtte kasum kasvas pea 70%.

Ettevõtte 2012. majandusaasta aruandest selgub, et müügitulu suurenes varasema aastaga võrreldes 11,4% protsenti, ulatudes kokku 6,6 miljoni euroni. Estraveli tehniline müügikäive kasvas samal ajal 57,8 miljoni euroni, suurenedes aastaga 15,3% protsenti.

Estravel teenis eelmisel aastal 991 000 eurot kasumit, mida on 66,8% protsenti enam kui varasemal aastal.

Estraveli tegevdirektori Anne Samliku sõnul oli eelmisel aastal Eesti turismisektoris stabiilne kasv. Kliendigruppide lõikes kasvas eelmisel aastal Estraveli müügis kõige rohkem eraklientide osakaal, mis moodustas 41% müügikäibest.

“Eraklientidele müügi kasv näitab, et järjest enam inimesi teeb oma reisiostu teadlikult ja oskab hinnata tugeva finantstaustaga suure reisifirma eeliseid,” märkis Samlik. Estravelis müüdud toodete lõikes andsid suurima käibe lennupiletid, millele järgnesid reisipaketid ja hotellimajutus.

Estravel andis 2012. aasta lõpus Eestis tööd kokku 144 inimesele. Ettevõttel oli kokku 11 esindust 7 linnas. Estravelile kuulub ka lennupiletite odavmüügiportaal sky24.ee.

AS Estravel on Baltikumi suurim reisibüroo, mis tänavu augustis tähistab 25. tegevusaastat.  Estraveli põhiomanik on Soome üks suuremaid reisibüroosid Suomen Matkatoimisto Oy (SMT), mis omakorda kuulub lennufirmale Finnair.

Hetkel kuum