Marta Jaakson • 10. september 2013 kell 12:19

Nestor: inimene peab tundma, et teda on vaja

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor leiab, et selleks, et eestlased oleksid sama õnnelikud kui soomlased peavad inimesed tundma, et neist hoolitakse.

ÜRO nn õnneindeksi järgi hindavad Eesti elanikud end 156 riigi seas 72. kohale, samas kui põhjanaabrid asetavad end 7. kohale.

Nestori hinnangul soovivad inimesed riiki, kus nad tunnevad, et neist hoolitakse. „Paremini kui noor näitlejanna siin riigikogu saalis seda välja öelda ilmselt ei saa. Tema mõte on minu meelest sajaprotsendiliselt õige ja kajastub ka selles tabelis,“ viitas Nestor Mari-Liis Lille riigikogus peetud loomeliitude 25. aastapäeva kõnele.

Nestor rõhutas, et kui keegi otsis Lille mõttele mingit pragmaatilisemat tõestust, siis nüüd on see paberil olemas. „Inimene peab tundma, et teda on siin vaja ja kui ta tunneb, et teda nii väga vaja ei olegi või temasse suhtutakse ükskõikselt, siis kindlasti ei ole ta ka õnnelik,“ kommenteeris Nestor.

ÜRO avalikustas iga-aastase „õnneindeksi“, mis mõõdab 156 riigi heaolu. Indeksi koostamisel arvestati näitajaid nagu SKP elaniku kohta, sotsiaalne tugi, korruptsiooni tajumine, lahkus, tervislikud eluviisid ning valikuvabadus. Eesti oli pingereas 72. kohal, samas kui põhjanaaber Soome oli seitsmes.

Hetkel kuum