Sirje Rank • 12. september 2013 kell 7:23

Brüssel uurib suurfirmade maksueeliseid

Tänane Financial Times kirjutab, et Euroopa Liidu konkurentsiametnikud on palunud Iirimaal, Luksemburgil ja Hollandil esitada lisainformatsiooni rahvusvaheliste suurfirmadega nagu Apple või Starbucks sõlmitud maksukokkulepete kohta.

Esialgu on tegemist mitteametliku infoküsimisega, mis ei tähenda veel rikkumise avastamist. Kui aga peaks ilmnema suurfirmade erikohtlemine, võib komisjon avada ka ametliku juurdluse.

See võib ELi riigiabi reeglite kaudu avada uue rinde üle ilma hoogustunud võitluses maksudest kõrvalehoidmise vastu, kirjutas FT.

Hiljuti süüdistas USA Senati komitee Iirimaad Apple'ile erikokkuleppega tingimuste loomist, mis võimaldavad firmal maksudeks minevad summasid oluliselt vähendada. Luksemburgis maksavad firmad samuti tihti väga vähe maksu, ehkki ettevõtte tulumaksu määr on 29%.

Hetkel kuum