• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vitsur: kvartalikapitalistid jätavad tulevikust ilma

  Suur hulk kiiret kasumit jahtivaid ettevõtteid ehk nn kvartalikapitalistid jätavad Eesti ilma innovatsiooni ja pikaajalisest arengust ning sellest johtuvast kasvust ja kasumist, leiab LHV majandusekspert Heido Vitsur.

   „Tegelikult peaksid ettevõtted juba täna mõtlema, kes on need inimesed, kes nende ettevõttes töötavad 5, 10 või isegi 20 aastases plaanis, sest traditsiooniline tööturg, kust palgata, on oluliselt muutumas ning senini tööturu peavoolust kõrvale jäänud elanikegruppide roll üha tähtsustub,“ rõhutas Vitsur Tallinnas toimunud mitmekesisuse arendamise seminaril.
  Vitsuri sõnul on mitmekesisuse teema Eestile äärmiselt oluline ja sellest tuleks rohkem rääkida kasvõi juba meie ees seisvatel demograafilistel põhjustel: „Enam ei ole üleliigseid inimesi, vaid on tarvidus rakendada inimesi nii, nagu nende potentsiaal seda eeldab. Üha enam tuleb ka tööturul arvestada inimeste võimete mitmekesisusega ning võimaldada näiteks paindlikku tööaega. Vaid nii saab Eesti liikuda nende riikide majandusmudelite poole, mida eeskujuks peame ja kelle võimekust ning uuendusmeelsust imetleme.“
  Mitmekesisuse projektiga on seotud Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut, kes veab juba neljandat aastat projekti, mille eesmärk on suurendada ühiskonna teadlikust võrdsest kohtlemisest ning võidelda sallimatuse vastu. Lisaks soolise diskrimineerimise vältimisele on projekti eesmärk ka puudega inimeste ja eakate suurem kaasamine (tööturule).
  Projekti üks eestvedajatest Kelly Grossthal TTÜ-st selgitab, et mitmekesisuse näol  on tegu kõigis inimestes peituvate eripärade rakendamisega majanduslikuks eduks. „Teisalt tähendab see ka nende eripärade austamist ning organisatsioonikultuuri, mis põhineb võrdsel kohtlemisel. Eestil on küll veel kaasatud ühiskonnani pikk tee käia, kuid kena algus on tehtud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.