Kertu Ruus • 7. oktoober 2013 kell 7:25

Jack Welch: tegutse ja löö variserid minema!

“Tegutse!” oli Nordic Business Forumil esinenud legendaarse tippjuhi Jack Welchi nõuanne ettevõtjatele.

“Osta uus ettevõte, tule uue tootega turule. Ootamine on patt,” teatas Welch, kes ise ostis General Eelectricu esimehena enda sõnul 200 firmat aastas. Welch lisas, et ei taha tundagi inimesi, kes väidavad, et ootamine lahendab asju.

Samamoodi innustas Welch tegudele ka inimestega tegeledes – juhi tähtsaim ülesanne on meeskonna ehitamine, sest parima meeskonnaga firma tuleb võitjaks. Kui töötajal on kehv kompetents ja ta ei jaga ka ettevõtte väärtusi, siis tuleb ta minema saata. “Sa ei kõla juhina usaldusväärselt, kui kõneled firma väärtustest, aga ise sallid firmas inimesi, kes neid väärtusi ei esinda,” nentis Welch.

Igal heal juhil on Welchi arvates üks oluline geen – heldusgeen. Hea ülemus tunneb rõõmu, kui saab alluvat arendada, edutada, tema palka tõsta ja teda kiita. “Mulle on öeldud, et see on pehmovärk. See on jamps! On hea näha inimesi õitsemas!” ütles Welch ja lisas, et ta ei salli tüüpe, kes ülemuste ees lipitsevad ja alluvatega halvasti käituvad.

Hetkel kuum