Romet Kreek • 15. oktoober 2013 kell 7:00

Keskpangad teevad plaane USA maksejõuetuseks

Keskpangad on alustanud plaani koostamist, kuidas hoida finantsturge toimimas, kui USA valitsus muutuks maksejõuetuks, kirjutab Bloomberg.

„Kuigi varem on kõik lahenenud, ei ole mingit põhjust jätta tegemata planeerimistööd,“ ütles tuleval kuul Briti keskpanka finantsstabiilsuse asepresidendiks minev Jon Cunliffe. „Ma eeldan, et Bank of England valmistub selleks. Eeldan, et erasektori esindajad teevad sedasama, ning ka teised riigid.“

„Pangal on näppude vahel lai valik meetmeid, et tagada süsteemi korralik toimimine, et likviidsusolud jääksid mis tahes juhtumil normaalseks,“ ütles Kanada keskpanga juht Stephen Poloz. Ta keeldus plaanide täpsustamisest.

„Sa tahad remontida finantssektorit, et see töötaks ka maailma suurima emitendi maksejõuetuse korral,“ ütles Rob Wood, kes on Berenberg Banki analüütik ja kes varem töötas Briti keskpangas. „Sa tahad vältida USA varade kiirmüüki.“

Hetkel kuum