• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskpangad teevad plaane USA maksejõuetuseks

  Keskpangad on alustanud plaani koostamist, kuidas hoida finantsturge toimimas, kui USA valitsus muutuks maksejõuetuks, kirjutab Bloomberg.

  „Kuigi varem on kõik lahenenud, ei ole mingit põhjust jätta tegemata planeerimistööd,“ ütles tuleval kuul Briti keskpanka finantsstabiilsuse asepresidendiks minev Jon Cunliffe. „Ma eeldan, et Bank of England valmistub selleks. Eeldan, et erasektori esindajad teevad sedasama, ning ka teised riigid.“
  „Pangal on näppude vahel lai valik meetmeid, et tagada süsteemi korralik toimimine, et likviidsusolud jääksid mis tahes juhtumil normaalseks,“ ütles Kanada keskpanga juht Stephen Poloz. Ta keeldus plaanide täpsustamisest.
  „Sa tahad remontida finantssektorit, et see töötaks ka maailma suurima emitendi maksejõuetuse korral,“ ütles Rob Wood, kes on Berenberg Banki analüütik ja kes varem töötas Briti keskpangas. „Sa tahad vältida USA varade kiirmüüki.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.