• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa vähendas kullavarusid

  Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) sõnul vähendas Venemaa septembris esimest korda aasta jooksul oma kullareserve.

  IMF kodulehe kohaselt kahanesid Venemaa reservid umbes 0,37 tonni võrra 1015,1 tonnini. Kasashtani varud suurenesid 2,52 tonni 137,04 tonnile.
  Kulla hind langes septembris esimest korda kolme kuu jooksul tänu USA Föderaalreservi ootamatule otsusele hoiduda oma igakuise 85 miljardi dollarilise võlakirjaostu aeglustamisest. Sellel aastal on kuld kaotanud 19% oma väärtusest kui investorid on kahandanud oma positsioone, panustades maailmamajanduse taastumisele.
  “Võttes arvesse, et ostjad olid varasemalt ülekaalukalt arenevad turud ja seda, mis on juhtunud nendel turgudel viimastel kuudel, on üsna loomulik, et ostmine on aeglustunud ja keskpankade bilanssi kasutatakse teistel eesmärkidel,” märkis Morgan Stanlet analüütik Peter Richardson.
  Maailma Kullanõukogu hinnangul võivad keskpankade ostud 2013. aastal olla kokku 350 tonni, eelmisel aastal oli see 534,6 tonni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.