• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Krediidiinfo: kasumis firmasid rohkem kui kunagi varem

  Kasumiga lõpetas möödunud majandusaasta rekordiliselt suur hulk – 65 548 ettevõtet, selgub Krediidiinfo AS kokkuvõttest “Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2012“. Kasumid ja müügitulud kasvasid seejuures mõõdukalt.

  Kasumis ettevõtete arv suurenes aastaga ligi 15 000 ettevõtte võrra ehk 23 protsenti. Ettevõtete kasumite summa oli kokku 5,5 miljardit eurot, kasvades aastaga ligi 8 protsenti ehk 418 miljoni euro võrra.
  Eranditult kõik sektorid jäid aasta kokkuvõttes plusspoolele, ka varem ainsana kahjumit teeninud majutus- ja toitlustussektor. Suurima kasumikasvuga valdkonnad olid veevarustus ja kanalisatsioon (88%), tervishoid ja sotsiaalhoolekanne (83%) ja ehitussektor (68%).
  Ettevõtete kahjumite summa oli kokku miljard eurot ning vähenes aastaga 12 protsenti. Samal ajal lõpetas aasta kahjumiga 18 protsenti rohkem ettevõtteid kui eelmisel perioodil, kokku 30 798 ettevõtet.
  Eesti ettevõtete müügitulud kasvasid 2012. aastal võrreldes aasta varasemaga 9,6 protsenti, jõudes 50 miljardi euro tasemele. Enim suurenesid müügimahud muus teenindavas tegevuses (37%), finants- ja kindlustusalal (24%) ning kutse-, teadus- ja tehnikaalases tegevuses (17%).
  2012. aasta statistika valmis 96 341 ettevõtte majandusaruande põhjal. Krediidiinfo AS on rahvusvaheline krediidiinformatsiooni koguja, töötleja ja vahendaja, kelle põhitegevus on ettevõtete finantsriskide maandamine. Krediidiinfo kuulub Experian Grouppi, kes tegutseb üle 40 riigis ning annab tööd 17 000 inimesele. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.