• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kogerit ähvardab eraisiku pankrot

  Overok AS esitas pankrotiavalduse ehitusärimehe Andres Kogeri vastu, nõudes temalt 24 000 eurot.

  Andres Kogeri advokaadi väitel on ehitusärimees aga võla Overokile juba tasunud. "See on juriidiline trikk. See on üks nukramaid lugusid minu praktikas," nentis Kogeri advokaat ja advokaadibüroo Varul vandeadvokaat ja partner Martin Tamme.
  Ta selgitas, et tegemist on sama pankrotiavaldusega, mis tänavu suvel Harju maakohtus välja kuulutamata jäi. Maakohus otsustas toona jätta nimetamata ajutise pankrotihalduri ning lõpetada menetlus ASi Overok avalduses Andres Kogeri pankroti väljakuulutamiseks.
  Sama pankrotiavaldus käis ka ringkonnakohtus, kes otsustas, et maakohtu otsus on osaliselt põhjendamata. Tamme rääkis, et maakohus uuris ja asus seisukohale, et ajutine haldur tuleb ikkagi nimetada.
  Tamme selgitas, et võlgnik oli Koger Projektijuhtimine (endise nimega Koger & Partnerid AS). 2012. aasta suvel tegi advokaadi sõnul Koger Projektijuhtimine makse. "Kogu see triangel käib selle üle, millise kohustuse katteks see läks," märkis ta. Tamme sõnul on neil aga Overoki juhatuse liikme kinnitus, et makse läks selle konkreetse kohustuse katteks.
  AS Overok juht Jüri Zoova ei soovinud esmalt avaldust kommenteerida, põhjendades, et pankrotiavaldus on menetlusfaasis, ent kommenteeris, et Koger on käendanud AS Overok ees Koger Projektijuhtimise kohustusi, mis praegu on suurusjärgus 28 000 eurot.
  "Arvestades Andres Kogeri pikaajalist suutmatust oma võlga tasuda, oli AS Overok sunnitud pöörduma kohtu poole selgitamaks, kas Andres Koger on ka isiklikult pankrotis ning kui on, siis tuleb pankrotimenetluses selgitada, millisel määral on võimalik nõudeid rahuldada ja mis on pankroti tekkimise põhjused," teatas Zoova.
  Loe edasi tänase Äripäeva paberlehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.