• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Asi pole autodes. Asi on põhimõttes

  Liiga palju auru on kulunud ühele sõnale – sõidu­auto. Unustaks selle hetkeks. Küsimus on palju sisulisem: küsimus on järjepidevuses, paljukiidetud erandeid vältivas maksusüsteemis. Mis järgmiseks?

  Kas keegi saab kindel olla, et 2015. aasta riigieelarvet menetledes ei kao ühtäkki sisendkäibemaksu mahaarvamise võimalus (mitte käibemaksuvabastus või maksusoodustus) kontorikuludelt? Ettevõtjad, va sunnikud, kasutavad kaasas­kantavaid arvuteid paljuski oma ­tarbeks, mõni ostab koguni kallima otsa disaintooteid, nagu Apple. Nad teevad erakõnesid, mõni koguni iPhone’ilt!
  Pole tootmissisend. Nad ostavad/rendivad kinnisvara! Mõni käib kontoris ka väljaspool tööaega, mõnel on juriidiline isik kogunisti kodusele aadressile registreeritud! WC-paber, seep, teised puhastusvahendid – vaid pime ei näe, et ükski neist pole otsene tootmissisend. Paljud elustiiliettevõtjad lubavad ka pereliikmed (nt pärast koolitundide lõppu läbi hüppavad lapsed) kontorisse sooja.
  Või miks peaks üks ettevõtja saama bürooruumide koristamiselt ja haldamiselt “soodustust”, koristagu ja hallaku ise! Või parkimine, mismoodi see tootmissisendina arvesse tulla võiks, mäletate, sõita pole tal, va sunnikul, ju vaja?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.