Nordecon sai Eston Ehituse ainuomanikuks

Rainer Saad 10. jaanuar 2014, 10:01

ASide Nordecon ja Eston Ehitus eraisikutest vähemusaktsionärid sõlmisid aktsiate ostu-müügi lepingu, millega Nordeconist sai Eston Ehituse ainuomanik.

Nordecon omandas 228 Eston Ehitus aktsiat nimiväärtuses 1436,4 eurot, mis moodustab 2,3% aktsiakapitalist. Tehingu tulemusel omab Nordecon 100% Eston Ehituse aktsiaist.

Tehing tehti Eston Ehitus enamusosaluse soetamise lepingus (2007. a) Nordeconi poolt võetud ülejäänud aktsiate väljaostukohustuse realiseerumisel, teatas Nordecon börsile.

AS Eston Ehitus on üks Lääne-Eesti suurimaid ehitusettevõtteid, mille seni parimal aastal, 2008, ulatus ehitustööde käive 23 miljoni euroni. Eston Ehitus loodi 1991. aasta detsembris. Ettevõte on välja kasvanud Pärnu KEK-i I Ehitusvalitsusest ning omab rohkem kui 40-aastast ehituskogemust. Aasta-aastalt on enamasti prognoosidele vastavalt kasvanud ettevõtte käive ja ka kasum. Ka majanduslanguse tingimustes suutis ettevõte hoida oma käibe arvestataval tasemel.

Nordeconi teatel ei avalda tehing olulist mõju kontserni tegevusele ega ole käsitletav olulise osaluse omandamisena Tallinna börsi reglemendi tähenduses. Nordeconi nõukogu ega juhatuse liikmed pole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2014, 10:02
Otsi:

Ava täpsem otsing