Joost: Tallinna Vee tulemust mõjutasid enim üldkulud

Romet Kreek 24. jaanuar 2014, 13:20

Tallinna Vee tulemuste ja prognooside kõige suurema mõjuga erinevus ilmnes üldkulude real. Need kasvasid eelkõige veniva tariifivaidlusega seotud juriidilise teenuse ja konsultatsiooniteenuste kulude tõttu oodatust kõrgemaks, kommenteeris Tallinna Vee tulemusi LHV panga analüütik Joonas Joost. 

„Kuigi Tallinna Vee neljanda kvartali tulemused olid suures plaanis ootuspärased, jäi ettevõtte teenitud puhaskasum prognoositust siiski 7,5% nõrgemaks,“ kirjutas Joost. „Kvartali käibeks kujunenud 13,8 miljonit eurot oli küll täpselt oodatud number, kuid vee tarbimine oli prognoositust väiksem ning käivet aitas upitada hoopis ehitustegevuse ja projekteerimisteenuste müük. Viimase kasumlikkus on aga oluliselt madalam kui ettevõtte põhitegevusel, mistõttu jäi neljanda kvartali 8,3 miljoni euro suurune, brutokasum 2,3% oodatust madalamaks.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2014, 13:21
Otsi:

Ava täpsem otsing