Püramiidskeemi kahtlus kukutas Herbalife’i aktsiat 13%

Rainer Saad 24. jaanuar 2014, 10:48

Toidulisandite firma Herbalife’i aktsia kukkus eile 13% ning sulgus 10% miinuses, kuna USA senaator Ed Markley ütles, et USA väärtpaberi- ja börsikomitee (SEC) ja Föderaalne Kaubanduskomisjon peaksid uurima ettevõtte seost püramiidskeemiga.

Föderaalne Kaubanduskomisjon on öelnud, et püramiidskeemiks peetakse ettevõtet, mis müüb teistele levitajatele rohkem tooteid kui avalikkusele või siis, kui ettevõte teenib uute liikmete värbamisest rohkem raha kui toodete müügist, kirjutas CNN Money.

Riskifondi juht Bill Ackman on nimetanud Herbalife’i püramiidskeemiks ning teatas 2012. aasta detsembris, et on panustanud Herbalife’i aktsia langusele. Ackman on aga kaotanud suure hulga raha oma positsiooniga, kuna aktsiat on asunud ostma miljardärist investor Carl Icahn.

Senaator Markley sõnul kaotas üks Massachusettsi pere 130 000 dollarit ja kogu elu säästud, kuna investeerisid Herbalife’i toodetesse. „Mul on tõsiseid küsimusi Herbalife’i äritavade kohta ja nende mõjust minu valijatele ja ma ootan huviga vastuseid nendele küsimustele,“ ütles Markley.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2014, 16:36
Otsi:

Ava täpsem otsing