Alyona Stadnik • 3. veebruar 2014 kell 8:24

O’key Group vahetas tegevjuhi

Venemaa suuremaid kaubanduskeskuste kette O’Key Group vahetas välja oma tegevjuhi.

O'Key uueks tegevjuhiks määrati Tony Maher, endine tegevjuht Patrick Longuet, kes on ametis olnud 2007. aastast, hakkab nõustama ettevõtte juhtkonda, teatas ettevõte.

„O’Key on rahvusvaheliste investoritega börsiettevõte, mis on aastate jooksul müüki neljakordistanud. Loodan, et minu juhtimisel ja tänu tugevale juhtkonnale saavutame me veel palju,“ märkis Maher. Maher alustas tegevjuhina eelmise aasta lõpus. Varem on ta Venemaal vahendanud ühinemiste ja ülevõtmiste turul M&A suurtehinguid rahvusvaheliste kontsernidega.

Aastast 2006-2011 oli Maher Venemaa jaeketi Wimm-Bill-Dann (WBD) tegevjuht. WBD on esimene Venemaa firma, kes hakkas müüma kaubamärgiga kaupa. Tänu Maherile müüdi äri 2011. aastal Pepsile 5,8 miljardi euro eest.

O'Key suuromanikud on miljardärid Dmitri Koržev ja Dmitri Troitski, kellele kuulub 54% osalus. Firma börsiväärtus on aastaga kasvanud 54% 3,1 mld dollarile. Hillar Tederi osalus on Äripäeva andmeil O`Key läbi valdusfirma Barleypark Ltd 7,3%

2015. aasta lõpuks plaanib O'Key kauplemispinda kahekordistada 800 000 ruutmeetrile, avada 100 uut poodi ning on aastaks 2016 sihiks seadnud käibe kahekordistamise. 2013. aastal kasvas ettevõtte käive 19% ning ulatus 4 miljardi dollarini. Selleks aastaks ettevõte nii suurt kasvu ei oota. 

2/3 O'Key kauplustest on hüpermarketid. See on tugev positsioon suure arenguruumiga valdkonnas - Venemaal on iga miljoni inimese kohta neli hüpermarketit. Euroopas on vastav näitaja keskmiselt 14.

Hetkel kuum