Kas bitcoini lõpu algus?

Romet Kreek 11. veebruar 2014, 11:52

Digivaluuta bitcoini hind kukkus esmaspäeval päeva sees 27%, 500 dollarile, kuid sulgus 595,74 dollaril ehk 14% reedesest sulgemishinnast madalamal.

Esmaspäeval kukkus bitcoini hind pea kahe kuu madalaimale teasemele, kuna digiturg Mt. Gox teatas reedel, et peatab bitcoinide väljakanded. Piirang kehtib seni, kuni seda ei ole tühistatud, kuna avastati "ebatavalisi tegevusi", vahendab Reuters.

Tokyos asuv Mt. Gox on tuntuim bitcoini digituru operaator.

"Tehniline probleem on palju intensiivsem, kui oleme näinud varem," teatas Societe Generale'i valuutastrateeg Sebastien Galy. "Turuosalised võivad hakata mõistma, et võib esineda sellelaadsetele valuutadele omaseid probleeme."

Kuigi bitocini aktsepteeritavus kasvab, on see sattumas üha suuremalt regulaatorite huviorbiiti. New Yorgi osariigi pangandusinspektsioon teatas jaanuari lõpus, et nad plaanivad juba tänavu reguleerida bitcoiniga äritehingute tegemist.

Bitcoini hind hakkas reedel kiiresti kukkuma, kui Mt. Gox teatas, et nad peatavad tehniliste probleemide tõttu ajutiselt bitcoinide väljamaksed.

Esmaspäeval pikenesid väljamaksete ajutised piirangud pikemaks ehk määramata ajani. Mt. Gox avastas ebatavalisi tegevusi bitcoini rahakottides ja viis äbi uurimise. See kinnitas, et tehinguid tuleb lähemalt uurida.

Mt. Gox teatas, et bitcoini tarkvaras oli viga, mis lubas tehingutingimusi muuta. Seetõttu paistsid osade ühest bitcoini rahataskust teise ülekannetel, et neid ei toimunud, kuigi need tegelikult toimusid. See võis tuua kaasa korduvmaksed.

See ei piirdu Mt. Goxi teatel vaid nende börsiga, vaid mõjutab kõiki kolmandatele osapooltega tehtud bitcoini tehinguid.

CoinDesk, kes arvestab ja avaldab bitcoini indeksit, eemaldas Mt. Coxi esmaspäeval indeksi arvutusest, kuna nad ei ole püsivalt võimelised vastama indeksisse kuulumise reeglitele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2014, 15:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing