Pärnits: Pro Kapitali investor ei tähenda veel keskuse ehitamist

Alyona Stadnik 13. veebruar 2014, 18:53

OÜ Ülemiste Center juhi Guido Pärnitsa sõnul ei tähenda see, et Pro Kapital leidis endale investori Peterburi tee kaubanduskeskuse arendamiseks, veel keskuse ehitama hakkamist.

"Üks asi on see, et kaubandusturg on teatud piirangutega. Tarbijatel on nii palju raha nagu neil on ja jaekette on ka nii nagu neid on. Laiendada ei ole mõtet niisama," märkis ta.

Pärnitsa sõnul jäi E.L.L Kinnisvara poolt planeeritav kaubanduskeskus Panorama City venima seetõttu, et ei saadud piisavalt rentnikke ning sarnane olukord võib juhtuda ka Pro Kapitaliga. "See on tõemoment. See, kui keegi saab investori või ehitusloa ehk vajalikke asju, mida on projekti jaoks vaja, ei tähenda veel, et hakatakse ehitama," märkis Pärnits. "Kõik oleneb, kui palju suudetakse sõlmida rendilepinguid."

Tema kinnitusel pole investori leid uudis, mis lisab kindlust ning tõi näiteks kinnisvaraprojekti Ameerikanurga Ärikeskus, mis pidi tulema Rae valda ja kust investor lõpuks ei tulnudki. "Araabia investorid tekitavad ka küsimusi, seal on raha, aga mida need investorid endast kujutavad. Araabia mõistes ei ole Pro Kapitali projekt suur," märkis Pärnits. "Lõppjäreldustega oleme ettevaatlikumad."

Ta lisas, et Eesti kaubanduspinnad on rentnikke täis ning suurt mahukat projekti raske teha. "Mina oleksin ettevatlik sellist teadetega. Tore, et nad raha said, aga kas ka ehitama hakatakse, see ei ole kindel," märkis Pärnits.

Samas lisas ta, et Pro Kapitali kaubanduskeskuse asukoht on oluliselt atraktiivsem kui oli Toomas Annuse E.L.L. Kinnisvara Panorama City.

Kui arvestada transpordisõlmi, Rail Balticu projekti ja Ülemiste City arengut, siis on Pro Kapitali projekt Pärnitsa sõnul üks põnevamaid. "Kas on mõttekas teha sinna kaubanduskeskust, oleneb arendajast," sõnas ta.

Rääkides, mis juhtub 5-10 aasta pärast, ei usu Pärnits, et hetkel olemasolevad suured kaubanduskeskused ära kaovad ja nendega midagi juhtub, pigem uutega, mida hakatakse arendama. "Tuleb võidelda. Selleks, et meid turult välja süüa, peab midagi teistsugust tegema. Ma ei näe, et praegu on olemasolevad keskused nõrgad."

Pro Kapital teatas, et nende tütarfirma Tallinna Moekombinaat AB võib saada Araabia Ühendemiraatides registreeritud investorilt Summer Solstice Limited  28 miljonit eurot, et Peterburi tee alguses olevale kinnistule  kaubanduskeskus püsti panna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2014, 18:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing