Indrek Kald • 18. veebruar 2014 kell 8:42

PRIA miljonitoetused

Mullu rekordsumma toetusi välja maksnud PRIA andis kahele ettevõttele üle kahe miljoni euro toetust.

Suurim summa, 2,27 mln eurot, läks Euroopa Liidu toiduabi tarninud OÜ-le Sanitex Estonia. Ettevõtte omanik on Leedu suurim hulgimüügifirma Sanitex. 2012. aastal oli Sanitex Estonia käive 23,9 miljonit eurot, jäädi 115 000 euroga kahjumisse.

Pea 130 teraviljatootjat koondav põllumeeste ühistu Kevili sai PRIA-lt ligi 2,03 mln eurot tootjarühma ja ühisturustuse ning investeeringuteks uute töötlemisviiside ja tehnoloogiate arendamiseks.

Kolmandal kohal on AS Reyktal, kellele maksti üle 1,9 mln euro kalalaeva püügilt kõrvaldamise toetuseks. Kolmele Islandi ettevõttele kuuluva Reyktali 2012. aasta käive oli 28,8 miljonit eurot, kasum 4,8 miljonit. Äripäev kirjutas neist põhjalikumalt mullu oktoobris.

PRIA teatel ületas eelmisel aastal üheksa kliendi saadud toetus miljoni euro piiri.

Hetkel kuum