USA president mõistis vägivalla Ukrainas hukka

Sirje Rank 19. veebruar 2014, 22:26

USA president Barack Obama mõistis vägivalla Ukrainas hukka ja hoiatas tagajärgede eest.

"Meie silmis vastutab eelkõige Ukraina valitsus selle eest, et rahumeelseid meeleavaldajaid õigesti koheldaks," ütles Obama, kes viibib hetkel Mehhikos, et kohtuda Kanada ja Mehhiko liidritega. "See tähendab ka selle kindlustamist, et Ukraina sõjavägi ei sekkuks asjadesse, mille lahendamisega tsiviilisikud hakkama saavad," vahendas agentuur Bloomberg.

Obama sõnul taotlevad ukrainlased omale põhivabadusi - sõnavabadust, kogunemise vabadust, õiglasi ja vabu valimisi ning võimalust ajada oma äri ilma altkäemaksu andmata. Samuti kindlust, et kedagi ei diskrimineerita nende usuliste või muude tõekspidamiste pärast. Venemaa presidendil Vladimir Putinil on paljudes neis küsimustes eriarvamus, ütles Obama.

Obama valitsus kaalub sanktsioone Ukraina ametivõimude vastu, kes on vägivalla eest vastutavad. Tõenäoliselt koordineeritakse sanktsioonide kehtestamist Euroopa Liiduga.

Obama kinnitas, et USA on valmis konflikti vahendajaks olema. "Piirist üle astumisel saavad olema tagajärjed," hoiatas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. February 2014, 13:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing