Sirje Rank • 20. veebruar 2014 kell 9:17

Ansip: vastutab Ukraina valitsus

Vägivald ei saa olla lahendus, seda peavad mõistma kõik konflikti osapooled, ütles peaminister Andrus Ansip täna valitsuse pressikonverentsil, lisades, et peamine vastutus toimuva vägivalla eest lasub alati riigi valitsusel.

"See, mis Ukrainas toimub, on kahetsusväärselt ettearvamatu. On palju hukkunuid. Avaldan kaastunnet kõigile hukkunute omastele," ütles Ansip.

"Valitsus peab Ukrainas tegema kõik endast oleneva, et oleks võimalik naasta rahumeelsete läbirääkimiste juurde," ütles Ansip. Peaminister lisas, et ka rahumeelsed demonstrandid peaksid jääma rahumeelseteks.

Ansip ei kiirustanud vastama küsimust, kas Eesti on valmis vastu võtma Ukraina tudengeid, kes poliitilistel põhjustel Ukrainas õpinguid jätkata ei saa, või andma arstiabi rahutustes kannatanutele, nagu Leedu seda lubanud on.

"Eesti on aidanud vigastatuid rahaliste vahenditega," ütles Ansip, viidates spetsiaalsele fondile, mis Sorose fondi eestvõttel on Ukrainas tegevust alustanud.

"Vähe on teada, mis juhtuma hakkab," ütles Ansip. "Inimestel on tulirelvad. Olukord on äärmiselt plahvatusohtlik. Ma ei hakka prognoosima, kellel võib poliitilistel põhjustel tekkida raskus ülikoolis õpinguid jätkata."

Praegu on esmatähtis rahu taastamine.

Hetkel kuum