Tarmo Villem: igal aastal ei peagi investeerima

Eliisa Matsalu 06. märts 2014, 12:40

Ettevõtetel pole vaja igal aastal investeeringuid teha, leiab Saku Metalli AS omanik Tarmo Villem.

Villemi sõnul investeeris masina- ja metallitööstusettevõte Saku Metalli AS ülemöödunud aastal uuendustesse enam kui miljoni euro eest, mistõttu ei olnud neil põhjust eelmisel aastal rahapaigutusega tegeleda. „Igal aastal polegi selleks vajadust,“ märkis ta. Edaspidi on Saku Metalli ASil Villemi sõnul investeeringud kindlasti plaanis. „Nendest räägime täpsemalt siis, kui need lõpuks tehtud on,“ ütles ta.

Statistikaameti järgi kasvas möödunud aastal ettevõtete kasum viis protsenti, samas investeeringute tegemise kasv peatus. Villemi ütlust mööda on raske öelda, kas see viitab ettevõtete ettevaatlikkusele või on lihtsalt kokkusattumus. „Investeeringute tegemine sõltub ettevõtteti erinevalt,“ märkis ta. Näiteks oleneb see Villemi sõnul sellest, kas on hiljuti rahapaigutusega tegeletud, kas on selleks üldse vajadust ja ka võimalust ning kuidas toimub ettevõttes dividendide väljavõtmine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2014, 18:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing