Eesti ehitaja Venemaal veel ei pabista

Kadri Põlendik 17. märts 2014, 14:43

Venemaal tegutseva ehitusfirma Irest Ehitus juht Rein Kiudsoo ei muretse võimalike idanaabrit tabavate sanktsioonide pärast, vaid leiab, et olukord rahuneb.

"Mina ei pabista veel. Vara. See asi rahuneb maha," ütles Kiudsoo napilt. Tema hinnangul teevad niisugused asjad ainult tugevamaks.

Maris Lauri viidatud Vene majanduslanguse mõju Kiudsoo ei taju. Irest Ehitus ehitab praegu Soome kontsernile Kesko, venelastele ei ole nad pikemat aega ehitanud. "Ma ei ole nendega muidugi nädal aega rääkinud, aga nad pole ühtegi märki näidanud, et nad ei jätkaks investeeringuid Venemaale," vahendas Kiudsoo soomlaste meeleolusid.

Millised oleks aga Irest Ehituse võimalused oma tegevuse ümberplaneerimiseks, kui selleks peaks vajadus tekkima? Kiudsoo sõnul sõltub see tellijast. "Kui tellija ütleb, et ei investeeri, siis ma pean hakkama mõtlema, aga niikaua, kuni ta on nõus tööde eest maksma, siis ma ei näe probleemi," jäi ta optimistlikuks.

Irest Ehituse tütarfirma Irest Stroi OOO tegutseb Venemaal alates 2001. aastast. Jaanuaris ütles Kiudsoo, et ettevõte on Venemaal saavutamas oma soovitud eesmärki, tänavu peaks käive jõudma 25-30 miljoni euroni. Selleks aastaks on Irestil Venemaal kaks suurt lepingut, mis hõlmavad kumbki ligi 12 000ruutmeetrise kaubanduskeskuse ehitamist Keskole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. March 2014, 14:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing