Pung: praktikavõimalus vähendab noorte töötust

Kaisa Gabral 29. aprill 2014, 10:47

Noorte töötuse osakaal on väiksem neis riikides, kus noored saavad rohkem praktikakogemust, kinnitas Innove SA juhatuse liige Andres Pung.

“Meil pole praktika osas pikaajalist traditsiooni. Samas, kui vaadata, paljud ilma paktikata tegelikult tööle lähevad, siis see on suur arv," rääkis Pung täna Innove seminaril. "Tööandjad tegelevad ju kogu aeg uute töötajate ja vanemate töötajate koolitamisega. Me ei teadvusta endale, et seda väljaõpet võiks ka koostöös koolidega teha.”

Innove seminaril on arutuse all teema, kuidas muuta tõhusamaks praktiseerivate tudengite, ettevõtete ja koolide koostöö.

“Õpilane saab teooriaosa koolist ja praktiseerida oma eriala töökohas - see on viljakas koostöö. Nendes riikides, kus praktika osakaal on suurem, on ka noorte töötus kordades väiksem,” rääkis Pung.

Pungi ettekande järel võtsid sõna praktikandid, kes rääkisid oma kogemusest. Rahast rääkides möönis praktikant Meelis Nõlvak, et päris tasuta tööd teha ei tahaks. “Väikese taskuraha tahaks saada, et ära elada. Muidu me käiksime ju kuskil mujal tööl,” selgitas Nõlvak.

Vabakutseliste juures praktiseerimisest kõneldes ütles fotograafiapraktikat Laura Murd, et selline valik on täiesti võimalik. “Hollandis käisime praktikantidena ka tööintervjuudel, saime seal töö kohta palju rohkem teada. Mulle see väga meeldis, sest nii asjad ju päriselt käivadki. Eestis võiks ka nii olla,” leidis Murd.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2014, 11:30
Otsi:

Ava täpsem otsing