Itaalia kindlustuselts paneb telekomiosaluse müüki

Romet Kreek 23. mai 2014, 12:16

Itaalia kindlustusselts Assicurazioni Generali on osaline investorite grupis, kellele kuulub 22,4% osalus Telecom Italias. Nad plaanivad osaluse müüa juunis, vahendab Bloomberg.

Assicurazioni Generali nõukogu esimees Gabriele Galateri ütles, et märtsis arutati kaht osalusest väljumise võimaluse ajakava – 2014. aasta juunis ja 2015. aasta veebruaris.

Generalile kuulub 19% osalus Telco’s, mis on suurim Telecom Italiat kontrolliv investorite grupp. Seega kuulub seltsile kaudselt umbes 4,3% osalus Itaalia suurimas telekomis. Telecom Italia turuväärtus on 14,8 miljardit eurot.

Milaano Bocconi ülikooli äristrateegia professor Carlo Alberto Carnevale Maffe ütles märtsis, et tõenäoliselt müüb kindlustusselts osaluse turul või teeb investoritele otsepakkumise. Telco teiste omanike seas on Hsipaania telekommunikatsioonigigant Telefonica ning Itaalia pangad Intesa Sanpaolo ja Mediobanca.

Telefonica, kes on Telco suurim aktsionär, võib leida regulaatorite vastasseisu, kui tahaks osta Generali osalust. Itaalia pangad on teatanud, et nende osalused ei ole strateegilised ja on müügiootel varade seas.  

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. May 2014, 12:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing