Venemaa suurim pank pelgab hapusid laene

Juhan Lang 28. august 2014, 11:55

Vene suurima panga Sberbanki teatel kukkus ettevõtte puhaskasum tänavu esimeses poolaastas 2,3%, samal ajal kui tagastamata laenude puhuks loodud reserv pea kolmekordistus. Aktsia on teatele reageerinud juba 3,02% langusega.

Juuli lõpus Euroopa Liidu sanktsioonide alla läinud Sberbank on vastukaaluks halbade laenude järkjärgulisele kasvule Venemaal, suurendanud viimastes kvartalites laenukahjumi reserve, vahendab Wall Street Journal.

Vene riigi tüüritud panga teatel on kuue kuu jooksul reservfondid halbade laenude tarbeks suurenenud 150,9 miljardi rubla ehk 4,17 miljardi dollarini. Aasta varem samal perioodil oli reservfondi maht 62,7 miljardit rubla

Ettevalmistused võimalikeks maksehäireteks tirisid panga esimese poolaasta puhaskasumi 170,4 miljardile rublale võrreldes 174,5 miljardi rublaga mullu samal perioodil.

Sberbanki halbade laenude osakaal tõusis teises kvartalis mulluselt 2,9%lt, 3,4%ni. Ehkki Interfaxi uudisteagentuuri küsitletud analüütikud olid oodanud puhaskasumiks 156,3 miljardit rublat, sööstis oodatust parema tulemuse täinud panga aktsia siiski langusesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. August 2014, 12:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing