• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Disney soovib saada droonide õhuetenduse patenti

  Walt Disney on esitanud droonidega seotud patenditaotlused, mis võivad viia taevaste filmiekraanideni ning üleelusuuruste taevas lendavate nukkudeni.

  Disney tütarettevõte Disney Enterprises usub, et nende kavandatavad õhuetendused võiksid pakkuda alternatiivi sellistele vaatemängudele nagu ilutulestik ja suured valgusšõud.
  Oma patenditaotulusega ühineb Disney mitmete teiste ettevõtetega, mis survestavad USA valitsust lubama seni peamiselt vaid sõjaväes ja valitsuse jälitustegevuses kasutusel olnud droone kasutada ka ärilistel eesmärkidel.
  Riiklik lennundusamet on hetkel koostamas droonide ärilisel eesmärgil kasutamise reegleid. Kui reeglid heaks kiidetakse, võib droone kasutada alates teleuudiste ülekannetest kuni pakkide kättetoimetamiseni.
  Disney Enterprises kasutatavad droonid oleksid ettevõtte sõnul eelprogrammeeritud ning maapealt kontrollitavad; droonid monitooriksid üksteist ning väldiksid sellega kokkupõrkeid õhus ka tugevate tuuleiilide korral, selgub patenditaotlusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.