Disney soovib saada droonide õhuetenduse patenti

Raido Neemre 01. september 2014, 21:15

Walt Disney on esitanud droonidega seotud patenditaotlused, mis võivad viia taevaste filmiekraanideni ning üleelusuuruste taevas lendavate nukkudeni.

Disney tütarettevõte Disney Enterprises usub, et nende kavandatavad õhuetendused võiksid pakkuda alternatiivi sellistele vaatemängudele nagu ilutulestik ja suured valgusðõud.

Oma patenditaotulusega ühineb Disney mitmete teiste ettevõtetega, mis survestavad USA valitsust lubama seni peamiselt vaid sõjaväes ja valitsuse jälitustegevuses kasutusel olnud droone kasutada ka ärilistel eesmärkidel.

Riiklik lennundusamet on hetkel koostamas droonide ärilisel eesmärgil kasutamise reegleid. Kui reeglid heaks kiidetakse, võib droone kasutada alates teleuudiste ülekannetest kuni pakkide kättetoimetamiseni.

Disney Enterprises kasutatavad droonid oleksid ettevõtte sõnul eelprogrammeeritud ning maapealt kontrollitavad; droonid monitooriksid üksteist ning väldiksid sellega kokkupõrkeid õhus ka tugevate tuuleiilide korral, selgub patenditaotlusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2014, 21:15
Otsi:

Ava täpsem otsing