• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venelased ei jaksa enam iPhone osta

  iPhone’idel ei lähe Venemaal üldsegi mitte nii hästi ning selles võib süüdistada majandussanktsioone.

  Peale iPhone’ide müügi kahekordistumist Venemaal eelmisel aastal, kahanes eelmises kvartalis Apple osa müüdud nutitelefonide hulgas kolmandiku protsendipunkti võrra, selgub IDC uuringust. iPad on aga IDC andmetel Lenovo, Asuse ja Samsungi järel neljandale kohale kukkunud.
  Apple’i müügitulemuste langus on seotud sanktsioonidega, mille USA ja Euroopa Venemaale rakendasid sissetungi eest Ukrainasse. Kuid küsimus ei ole mitte venelaste patriotismis ega selles, et president Putin oleks iPhone’id keelustanud. Tegelik põhjus peitub selles, et saktsioonid on Venemaa majandusele karmi mõju avaldanud ning rubla väärtus dollari ja euro suhtes on tohutult langenud.
  Kohalikud tarbijad on tuleviku suhtes üha ebakindlamad ning eelistavad seetõttu ka soodsamaid tooteid. Tahvelarvutite müük langes tänu riigi makromajanduse keerulisele olukorrale ning IDC sõnul kannatavad selle all kõige enam tipptaseme elektroonikabrändid.
  Ka Samsungi nutitelefonide müük kukkus enam kui poole võrra eelmises kvartalis võrreldes sellele eelnenud kvartaliga.
  Teiste halb õnn on aga odavamatele brändidele, eriti Lenovole edu toonud. Hiia elektroonikahiid kasvatas oma Venemaa nutitelefonide turuosa 8,6%-le ning sellest sai eelmisel aaastal Venemaa populaarseim tahvelarvuti bränd, selgub IDC andmetest.
  “Venelased pööravad rohkem tähelepanu hinnale ja tehnilisele võimekusele kui brändile,” märkis Lenovo Venemaa osakonna asepresident Gleb Mishin. “Ma ei tea ühtegi klienti, kes hoolib selles, mis tüüpi protsessor nende telefonisse on installeeritud,” lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.