Birjo Must • 19. september 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Legendaarne Ellison lahkub Oracle’i juhi kohalt

Ameerika tehnoloogiahiiu Oracle asutaja Larry Ellison teatas, et kavatseb ettevõtte juhi kohalt tagasi astuda.

70aastane Ellison, kes on ambitsioonikalt võidelnud rivaalidega ning ostnud üle konkurente, on olnud ainus Oracle’i tegevjuht. Ta asutas ettevõtte 1977. aastal ja muutis selle oma käe all üheks edukaimaks äritarkvara lahenduste pakkujaks, kirjutab Wall Street Journal.

Ellisoni ameti võtavad üle tema kaks asetäitjat, 57aastane Mark Hurd ja 52aastane Safra Catz. Mõlemad on olnud Oracle’i asepresidendid alates 2010. aastast, mil Ellison palkas Hurdi pärast tema ootamatut lahkumist Hewlett-Packardist.

Ellison on üks viimastest Silicon Valley tippettevõtete asutajatest, kes tegeleb siiani ka firma juhtimisega. Bill Gates andis Microsoftis teatepulga edasi juba enam kui kümme aastat tagasi. Samuti ei juhi Hewlett-Packardit enam Bill Hewletti või David Packardi pereliikmed. Ka Steve Jobs andis vahetult enne oma surma Apple’i juhtimise üle oma paremale käele Tim Cookile.

Praegu on ebaselge, kas Hurdi ja Catzi duo peab kaua vastu ja kuidas Oracle nende käe alla muutub. Siiani on nad ettevõtte igapäevase juhtimisega edukalt toime tulnud, samal ajal kui Ellison keskendus rohkem tehnoloogia arendamisele. Samas ei lahku ka neljandikku firma aktsiaid omav Ellison päevapealt oma kontorist.

Tema otsus juhi kohalt tagasi astuda tuleb firma jaoks delikaatsel hetkel. Oracle on viimasel ajal näinud vaeva kehvade müügitulemustega.

Oracle’i aktsia hind kukkus eile New Yorgi börsil järelkauplemisel 2,4%. Aastaga on aktsia hind tõusnud 24,17%.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt