Romet Kreek • 20. juuni 2014
Jaga lugu:

Oracle´i tulemused olid nõrgad

Oracle`i majandusaasta neljanda kvartali kasum ja käive tulid alla analüütikute prognoositu, kuna Salesforce.com ja teised pilvefirmad meelitasid kliente ära, vahendab Bloomberg.

31. mail lõppenud kvartali kasumiks kujunes mõnede kuludeta 92 senti aktsia kohta. Analüütikud ootasid 96 senti kasumit aktsia kohta 11,5 miljardi dollarilise käibe juures. Puhaskasum vähenes aastaga 4,2%, 3,65 miljardile dollarile ehk 80 sendile aktsia kohta.

Ettevõtte käimas oleva kvartali prognoosid vastasid analüütikute ootustele. Oracle’i finantsdirektor Safta Catz ütles, et mõnede kuludeta augustis lõppeva kvartali kasumiks aktsia kohta tuleb 62-66 senti ning käive kasvab 4-6%. Analüütikud ootavad 64 senti kasumit aktsia kohta ja käibe 5% kasvu 8,78 miljardile dollarile.

„See oli investoritele, kes ootasid kergelt ootuseid ületavaid tulemusi, šokeeriv,“ ütles FBR Capital Marketsi analüütik Daniel Ives, kes on andnud Oracle`i aktsiale ostusoovituse. „Uute litsentside müük oli nõrk.“

Ajal, kui börsidel oli tavakauplemispäev juba lõppenud, kukkus eile Oracle`i aktsia järelkauplemisel 5,8%, 40,05 dollarile.

Jaga lugu:
Hetkel kuum