Piret Reiljan • 26. september 2014 kell 13:21

Skeemimeistri nõuet Krossi firma vastu ei rahuldatud

Foto: Andres Haabu

Skandaalse ärimehe Jürgen Järviku kompanjonina tuntud Marko Kalevil ei õnnestunud esimese astme kohtus väidetavat võlga sisse nõuda meestelt raha laenanud Eerik-Niiles Krossilt.

Kütuseäri maksupettuse kahtlustusega uurimise all olev Marko Kalev nõudis Eerik-Niiles Krossilt kohtus 5000eurost võlga koos viivise ja intressiga. Augustis jäi istungil nõudest alles ainult intressinõue, mille Harju maakohus eilse otsusega jättis rahuldamata. "Hagi tuleb jätta 5000 euro intressi nõudes rahuldamata," otsustas kohus ja jättis menetluskulud Kalevi ettevõtte kanda. Otsus on võimalik vaidlustada ringkonnakohtus.Hagimenetluse põhjustas see, et Kross laenas kolm aastat tagasi Marko Kalevi juhitud ettevõttelt 25 000 eurot. Tegelikult leppis Kross raha laenamise kokku Järvikuga, kes oli Kalevi äripartner. Kuna aga Kalev ja Järvik on tülli pööranud, väidab nüüd Kalev, et Kross ei maksnud kogu võlga nõuetekohaselt tagasi. Kalev nõuab kohtus lisaks Krossile raha ka Järvikult.Kalevi ja Järviku tüli on arvatavasti põhjustanud asjaolu, et ühiselt organiseeritud kütuseäris on maksupettuse kahtlustuse saanud ainult Kalev ja Järvik on pääsemas n-ö puhta nahaga. Äripäev on kirjutanud, et Järviku võimalik süüdistusest pääsemine on arusaamatu, kuna isegi toimetusel on erinevaid tõendeid Järviku seotusest sama skeemiga.Äripäev kirjutas hiljuti ka Krossi seotusest Järviku ja Kaleviga. Lisaks neilt raha laenamisele aitas Kross meestel luua kontakte aseritega, kuna Järvik ja Kross tahtsid hakata Valgevenest vedama Eestisse kütust Aserbaidžaani äritegelaste abil.Kross on lubanud Äripäeva nende artiklite tõttu kohtusse kaevata, kuid seni pole IRLi tipp-poliitiku hagi Äripäevani jõudnud. Pärast seda, kui Kross oli avalikult teatanud, et pöördub Äripäeva vastu kohtusse, pakkus ta toimetusele advokaadi vahendusel hoopis kohtuvälist kompromissi. Äripäev ei olnud aga Krossi etteheidete ja nõudmistega päri.

Hetkel kuum