• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skeemimeistri nõuet Krossi firma vastu ei rahuldatud

  Foto: Andres Haabu

  Skandaalse ärimehe Jürgen Järviku kompanjonina tuntud Marko Kalevil ei õnnestunud esimese astme kohtus väidetavat võlga sisse nõuda meestelt raha laenanud Eerik-Niiles Krossilt.

  Kütuseäri maksupettuse kahtlustusega uurimise all olev Marko Kalev nõudis Eerik-Niiles Krossilt kohtus 5000eurost võlga koos viivise ja intressiga. Augustis jäi istungil nõudest alles ainult intressinõue, mille Harju maakohus eilse otsusega jättis rahuldamata. "Hagi tuleb jätta 5000 euro intressi nõudes rahuldamata," otsustas kohus ja jättis menetluskulud Kalevi ettevõtte kanda. Otsus on võimalik vaidlustada ringkonnakohtus.Hagimenetluse põhjustas see, et Kross laenas kolm aastat tagasi Marko Kalevi juhitud ettevõttelt 25 000 eurot. Tegelikult leppis Kross raha laenamise kokku Järvikuga, kes oli Kalevi äripartner. Kuna aga Kalev ja Järvik on tülli pööranud, väidab nüüd Kalev, et Kross ei maksnud kogu võlga nõuetekohaselt tagasi. Kalev nõuab kohtus lisaks Krossile raha ka Järvikult.Kalevi ja Järviku tüli on arvatavasti põhjustanud asjaolu, et ühiselt organiseeritud kütuseäris on maksupettuse kahtlustuse saanud ainult Kalev ja Järvik on pääsemas n-ö puhta nahaga. Äripäev on kirjutanud, et Järviku võimalik süüdistusest pääsemine on arusaamatu, kuna isegi toimetusel on erinevaid tõendeid Järviku seotusest sama skeemiga.Äripäev kirjutas hiljuti ka Krossi seotusest Järviku ja Kaleviga. Lisaks neilt raha laenamisele aitas Kross meestel luua kontakte aseritega, kuna Järvik ja Kross tahtsid hakata Valgevenest vedama Eestisse kütust Aserbaidžaani äritegelaste abil.Kross on lubanud Äripäeva nende artiklite tõttu kohtusse kaevata, kuid seni pole IRLi tipp-poliitiku hagi Äripäevani jõudnud. Pärast seda, kui Kross oli avalikult teatanud, et pöördub Äripäeva vastu kohtusse, pakkus ta toimetusele advokaadi vahendusel hoopis kohtuvälist kompromissi. Äripäev ei olnud aga Krossi etteheidete ja nõudmistega päri.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.