• Jaga lugu:

  Poliitika vajab restarti

  Jüri RatasFoto: Erik Prozes

  Keskerakonna poliitik Jüri Ratas loodab, et kevadel saab Eesti esimese naispeaministri.

  Keskerakonda valib stabiilselt veerand Eesti Vabariigi kodanikest ning 2009. ja 2013. aasta kohalikel valimistel toetas erakonda peaaegu iga kolmas Eesti elanik, sealhulgas üle poole tallinlastest. Sellest hoolimata on Keskerakond juba ligi kaheksa aastat opositsioonis ning täna ei arvestata parlamendis ega valitsuses meie ettepanekutega. Seeläbi eiratakse aga riiklikul tasandil väga suure osa Eesti elanike seisukohti, mis ei ole demokraatlik ega mõistlik, vaid ühiskonda lõhestav.   Olen kindlal seisukohal, et Eesti vajab valitsust, mis esindab ja ühendab kõiki siin elavaid inimesi. Me oleme liiga väike rahvas, et jagada oma elanikke õigeteks ja valedeks või pidada kedagi vähem väärtuslikuks. See tähendab, et poliitikas peab lõppema Eesti inimeste vastandamine soo, rahvuse, erakondliku eelistuse või ükskõik millise muu kriteeriumi alusel. Ajalukku peavad jääma ka valijaid ammu ära tüüdanud liivakastimängud, stiilis „mina Sinuga koalitsiooni ei tee“.Kindlasti ei soovi ma siinkohal ühelegi erakonnale või poliitikule näpuga näidata ega spekuleerida, kes viskas esimese kivi. Süüdlaste otsimine ja eneseõigustus ei vii elus kunagi lahendusteni. Eesti poliitika vajab pigem restarti. Senisest konstruktiivsema koostöö ja kõigi meie kogukondade kõnetamise nimel tuleb pingutada igal tänasel ja tulevasel parlamendierakonnal. Keskerakonna juhatuse liikmena on minu kohus anda endapoolne panus ennekõike läbi oma koduerakonna.  Minu ettepanek seada Keskerakonna peaministrikandidaadiks Kadri Simson on tingitud soovist pakkuda Eestile senisest hoolivamat, laiapõhjalisemat ja tasakaalukamat poliitikat. Riigikogu Keskfraktsiooni esimees Kadri Simson on intelligentne ja laia silmaringiga poliitik ning on ennast tõestanud tugeva liidrina. Olen veendunud, et temast saaks väga hea valitsusjuht, kes töötaks igapäevaselt kõigi Eestimaa inimeste heaolu nimel.   Kindlasti ei tasu minu ettepaneku tagant otsida mingit vastasseisu või tüli Keskerakonna sees. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar sai teatavasti vähem kui aasta eest rekordiliselt tugeva mandaadi Tallinna linnapea kohal jätkamiseks. Peaministri ja linnapea ameti puhul on tegemist ühildamatute ametikohtadega. Seetõttu loodan siiralt, et Edgar Savisaar toetab erakonna aseesimeest Kadri Simsonit ning Eesti saab juba kevadel oma ajaloo esimese naissoost peaministri.         
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Inbank tegi Poola toel teises kvartalis müügirekordi
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.