Marta Jaakson • 13. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Seli strateegia lööb meedia usaldusväärsusele

Neinar Seli kaitsja vandeadvokaat Marko Kairjak.  Foto: Andres Haabu

Neinar Seli kaitsja vandeadvokaat Marko Kairjak võttis kohtus strateegia kõigutada meedia usaldusväärsust. Tema sõnul lükkas Postimehe majandusportaal ümber oma esialgse väite, nagu oleks Seli Tallinna Sadama nõukogus hääletanud sponsorsumma eraldamise poolt enda juhitavale EOK-le.

Prokuratuur esitas kohtule kriminaalmenetluse ajendina Delfi ajakirjaniku Kadri Paasi artikli. Seli kaitsja aga üritas meedia ebausaldusväärsust tõendada Postimehes avaldatud faktiväite ümberlükkamisega.

Nimelt avaldas Postimehe majandusportaal 11. augustil õienduse, et „Neinar Seli ei ole Postimehele kinnitanud, et hääletas 31.10.2013 toimunud Tallinna Sadama nõukogu koosolekul, kus arutati Eesti Olümpiakomiteele raha eraldamist“.

Suvel saatis Seli advokaat Leonid Tolstov ka Äripäeva toimetusele nõudekirja, milles väitis, et Seli ei ole Äripäevale kinnitanud hääletamist Tallinna Sadama nõukogu koosolekul. Advokaat lisas kirjas, et kuna Postimees on juba avaldanud vabanduse, siis peab sama tegema ka Äripäev.

Äripäev advokaadi nõudmisele vastu ei tulnud, sest toimetuse käsutuses on aastatagune helisalvestis, milles Seli kinnitab oma hääle andmist kõnealusel koosolekul.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt