Sõerd: EA uus omanik on tekitanud poliitist arutelu

29. oktoober 2014, 16:03
Infortari väikeaktsionär Aivar Sõerd
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141029/NEWS/141029605/AR/0/Infortari-väikeaktsionär-Aivar-Sõerd.jpg

Uudis, et Tallinki suuromanik Infortar võib kevadel omandada Estonia Airi enamusosaluse, on reformierakondlase ja Infortari väikeaktsionäri Aivar Sõerdi sõnul juba tekitanud poliitilist arutelu.

"Majandusminister loodab selles küsimuses Reformierakonna toetusele, peaminister on öelnud, et valitsus pole veel arutanud, Kadri Simson lennufirma tuleviku kohta tavapäraselt selget seisukohta ei võta, aga ei jäta ütlemata, et firma peab kuuluma riigile," kirjeldas Sõerd. Ta lootis, et ei pea seda teemat täna kommenteerima, kuna on nii poliitik kui ka väikeaktsionär. Sõerd on ka Tallinkis aastaid töötanud. Ta lisas, et see teema on tema jaoks marginaalne, kuid riigi jaoks väga tähtis.

Sõerd tõdes, et temal on kommentaari andmine komplitseeritud. "Osaluse suurus on muidugi mikroskoopiline, aga see ei takista küsimast, kas ma olen täielikult erapooletu," märkis Sõerd.

Väikeaktsionärina märgib ta, et see tehing on väga riskantne. „Küsimus on selles, kas õnnestub lennufirma kasumisse viia kahe-kolme aastaga. See on ambitsioonikas eesmärk,“ lausus Sõerd. „Tallinki seisukohast on üsna ratsionaalne lähenemine, sest see võimaldab reise ja teenuseid, mida Tallink pakub, paremini pakendada.“

Ta lisas, et see aitab tulevikus ka lahendada seda probleemi, et tulevikus oleks rohkem ärituriste. „Riigi seisukohast vaadates on tähtis, et oleks lennuühendus Euroopa pealinnadega,“ märkis Sõerd. „Ühendused on majanduse jaoks kriitilise tähtsusega.“

Sõerdi sõnul ei ole fraktsioon seda küsimust veel arutanud ja need arutelud seisavad ees.

„Ükskõik kumma poolt vaadata, kas investori või riigi, siis on vaja rohkem infot, mis on tehingu täpsemad tingimused,“ sõnas Sõerd. „See peaks olema nii tehtud, et riigi ja investori huvid oleksid tasakaalus.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2014, 16:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing