Alyona Stadnik • 29. oktoober 2014
Jaga lugu:

Sõerd: EA uus omanik on tekitanud poliitist arutelu

Infortari väikeaktsionär Aivar Sõerd
Infortari väikeaktsionär Aivar Sõerd  Foto: Raul Mee

Uudis, et Tallinki suuromanik Infortar võib kevadel omandada Estonia Airi enamusosaluse, on reformierakondlase ja Infortari väikeaktsionäri Aivar Sõerdi sõnul juba tekitanud poliitilist arutelu.

"Majandusminister loodab selles küsimuses Reformierakonna toetusele, peaminister on öelnud, et valitsus pole veel arutanud, Kadri Simson lennufirma tuleviku kohta tavapäraselt selget seisukohta ei võta, aga ei jäta ütlemata, et firma peab kuuluma riigile," kirjeldas Sõerd. Ta lootis, et ei pea seda teemat täna kommenteerima, kuna on nii poliitik kui ka väikeaktsionär. Sõerd on ka Tallinkis aastaid töötanud. Ta lisas, et see teema on tema jaoks marginaalne, kuid riigi jaoks väga tähtis.

Sõerd tõdes, et temal on kommentaari andmine komplitseeritud. "Osaluse suurus on muidugi mikroskoopiline, aga see ei takista küsimast, kas ma olen täielikult erapooletu," märkis Sõerd.

Väikeaktsionärina märgib ta, et see tehing on väga riskantne. „Küsimus on selles, kas õnnestub lennufirma kasumisse viia kahe-kolme aastaga. See on ambitsioonikas eesmärk,“ lausus Sõerd. „Tallinki seisukohast on üsna ratsionaalne lähenemine, sest see võimaldab reise ja teenuseid, mida Tallink pakub, paremini pakendada.“

Ta lisas, et see aitab tulevikus ka lahendada seda probleemi, et tulevikus oleks rohkem ärituriste. „Riigi seisukohast vaadates on tähtis, et oleks lennuühendus Euroopa pealinnadega,“ märkis Sõerd. „Ühendused on majanduse jaoks kriitilise tähtsusega.“

Sõerdi sõnul ei ole fraktsioon seda küsimust veel arutanud ja need arutelud seisavad ees.

„Ükskõik kumma poolt vaadata, kas investori või riigi, siis on vaja rohkem infot, mis on tehingu täpsemad tingimused,“ sõnas Sõerd. „See peaks olema nii tehtud, et riigi ja investori huvid oleksid tasakaalus.“

Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt