Alyona Stadnik • 29. oktoober 2014 kell 12:40

Sakkov: mul on hea meel, et EA hakkab arenema

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov  Foto: Andres Haabu

Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovil on hea meel, et Infortari Grupp on otsustanud omandada Estonian Airi enamusosaluse, sest ta on oodanud, et Estonian Air hakkaks jälle arenema ning pikk saneerimine ja rekonstrueerimine läbi saaksid.

„Kui vaadata Infortari ja nende omanike ajalugu, siis tuleks vaadata, mis seisust alustati ja kuhu on nad välja jõudnud. Võib absoluutselt kindel olla, et enam parimat varianti ei olegi võimalik leida ja isegi tahta,“ märkis Sakkov.

Ta lisas, et Estonian Airi puhul on igasugune lahendus, mis viib firma arenguteele, väga hea. „Mina näen puhtalt praegu seda, et seda ettevõtet minnakse arendama. Meie kui kodulennujaam saame olla selle üle ainult õnnelikud,“ tõdes Sakkov.

Küsimusele, kas Infortar peaks omandama 100% Estonian Airist või peaks riik ikka mingi osaluse endale jätma, vastas Sakkov, et selles küsimuses ei ole lennujaamal seisukohta. „See tuleb teha niimoodi, nagu investorid ise tahavad, et nad tunneksid ennast investeeringu juures kindlalt ja hästi,“ sõnas ta. „Meie jaoks on Estonian Air suur klient, neljandik lennujaamast, ja meie jaoks on tähtis, et see lennufirma areneks ja lendaks võimalikult paljudesse kohtadesse ning tooks inimestele rõõmu.“

Küsimusele, kas Infortari jaoks ei ole see liiga riskantne tehing, vastas Sakkov, et ta ei tea, mis moodi uued omanikud kavatsevad ettevõtet arendada. „Nende senine tegevus ja ajalugu on näidanud seda, et nad on väga tõsised ja võimekad. Ju nad lähevad tegema seda asja väga kihvtiks ja heaks,“ lausus Sakkov.

Hetkel kuum