Eliisa Matsalu • 30. oktoober 2014 kell 9:34

Rõivas: suhtume Estonian Airi uude investorisse positiivselt

Peaminister Taavi Rõivas  Foto: Andras Kralla

Valitsus suhtub posiitiivselt Estonian Airi uude restruktureerimiskavasse, mille järgi saaks lennukompanii enamusosanikuks Infortar, ütles peaminister Taavi Rõivas.

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna pressikonverentsil, et valitsuse eelhoiak Estonian Airi täiendatud restruktureerimiskava suhtes on positiivne. Ta lisas, et kava jõudis valitsuse lauale täna hommikul, mistõttu pole veel kõik valitsusliikmed kava detailidega piisavalt tutvunud. Arutama hakatakse seda aga täna. „Usun, et kava kohta on palju küsimusi. Valitsuse liikmed tahavad olla kindlad, et praegune plaan on siiski parim,“ ütles ta, lisades, et samuti huvitab valitsuse liikmeid, kuidas jõuti konkreetse investori ehk Infortarini. „Meie ühine eesmärk on, et Estonian Airi tulevik oleks positiivne ja et lennuühendus oleks tagatud. Valitsus tegutseb selle nimel,“ ütles Rõivas.

Majandusminister Urve Palo lisas, et riik on otsinud Estonian Airile erainvestorit juba 2010. aastast. „See on hädavajalik selleks, et Estonian Air saaks areneda,“ ütles ta. Palo lisas, et arvestades käimasolevat riigiabi uurimise protsessi, on erainvestori kaasamine Estoninan Airi jaoks hea – raha peab arenguks juurde tooma, aga riik seda teha ei saa.

Eile otsustas Estonian Airi nõukogu esitada Euroopa Komisjonile täiendatud restruktureerimisplaani, mis näeb ette erainvestori kaasamist lennukompanii enamusosanikuks.

Hetkel kuum