Perearstid eelistavad ettevõtjana dividende

04. november 2014, 09:36
OÜ Järveotsa Arstid perearst Diana Ingerainen
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141104/NEWS/141109924/AR/0/AR-141109924.jpg

Täna ilmunud arstide väljaandes Meditsiiniuudised selgitab perearstide seltsi juht Diana Ingerainen, miks perearstid endale vahel madalat palka maksavad.

“Ettevõtjana peame ettevõtte kasumliku hoidma. Enamasti on tegemist soolopraksistega, kus perearst ongi endale tööandjaks juriidilises mõttes. Kuna divi­dendidelt on teatud maksud soodsamad, siis ettevõtjad seda varianti ka kasutavad,” selgitas Ingerainen.

Pereõdede puhul esineb aga tema sõnul väga palju osaajaga töötamist ja Ingerainen ei ole kindel, et TAI uuring seda arvestab. Tema sõnul on nende eesmärk eelkõige tasakaal. “Hea tava on tööandja kulud ja tulud tasakaalus hoida pakkudes paremat abi, mis antud ressursi tingimustes pakkuda saab,” sedastas ta.

Järgmise aasta palgakokku­lepped on kollektiivlepingu seaduse kinnitamise ootuses veel lahtised. Riiklik lepitaja tegi pakkumise, millega meedikud olid osaliselt nõus, kuid haiglad soovisid lisaaega. Lõplik selgus peab saabuma hiljemalt haigekassa nõukogus 28. novembril.

Loe lähemalt tänastest Meditsiiniuudistest.

*Artikli juures on vahetatud pilt. Algselt artikli juures olnud pilt oli illustreeriv. Perearst Vanda Kristjan ei ole artikli sisuga kuidagi seotud. Vabandame.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. November 2014, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing