Alyona Stadnik • 5 november 2014

Kruuda advokaat: pankrotiavaldus oli pahatahtlik

Ettevõtja Oliver Kruuda  Foto: Veiko Tõkman

Pankrotiavaldus Oliver Kruuda vastu oli esitatud pahatahtlikult, eesmärgiga tekitada isikule mainekahju, kommenteeris ettevõtja Oliver Kruuda advokaat Erki Kergandberg.

"Jääb arusaamatuks, mida sellise tegevusega loodeti, sest nõuet Oliver Kruuda vastu avaldajal ei olnud," märkis Kergandberg. "See oli ka tegelik põhjus avalduse tagasivõtmiseks. Mingisuguseid kokkuleppeid pooled sõlminud ei ole."

Marcel Vichmanni advokaat Paul Varul on öelnud, et pankrotiavalduse Oliver Kruuda vastu esitas OÜ Moonrider ning nõude suurus on 3 523 448,34 eurot.

Kergandberg selgitas, et kohtus ei jõudnud nad sisulise vaidluseni, kuid tema sõnul polnud Moonrideril ka Oliver Kruuda vastu reaalset nõuet. "Vastupidisel juhul ei oleks ju põhjust loobuda avaldusest," märkis ta.

Septembri lõpus esimesel kohtuistungil olid Kruuda esindajad Erki Kergandberg ja Elmer Muna seisukohal, et kohus ei tohiks seda asja üldse menetlusse võtta, sest võlausaldaja ei suuda tõendada kirjaliku pankrotihoiatuse esitamist.

Väidetavalt ei suutnud Kruuda server nii suuremahulist pankrotihoiatust vastu võtta ja seetõttu ei jõudnud see talle ka kohale. Täna ütles Kergandberg, et pankrotihoiatust ei edastatud - aga see on üldse eeltingimus pankrotiavalduse esitamisel. "Hoiatuse osas on avaldaja kohustus tõendada, et ta edastas hoiatuse ja see on ka kohale jõudnud. Oliver Kruuda seda hoiatust saanud ei ole, mistõttu saamegi väita, et seda hoiatust ei ole Oliver Kruudale edastatud. Siin ei ole ju mingit vastuolu," sõnas ta.

Harju maakohus sai esmaspäeval ettevõtja Marcel Vichmannile kuuluvalt OÜ-lt Moonrider avalduse loobuda äripartner Oliver Kruuda vastu pankrotinõudest ning tänane planeeritud kohtuistung jäi ära. Vichmann esitas pankrotiavalduse, kuna Kruuda ei ole tema sõnul pikemat aega oma kohustusi täitnud.

Hetkel kuum