• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vichmann nõuab taas Kruudalt kohtus võlga

  Marcel Vichmann ja Oliver KruudaFoto: Andres Haabu

  Ärimees Marcel Vichmann on esitanud oma ettevõtte OÜ Best Idea kaudu hagi Harju maakohtule, et mõista välja Oliver Kruudalt ja likvideerimisel olevalt ASilt Rubla kokku umbes 15 miljonit eurot.

  Kruuda ja Vichmanni koostegemised

  2005. aastal omandasid enamusosaluse (68,61 %) Rocca al Mare suurhallis läbi ettevõtte Pivotal OÜ. Ettevõtte lõplikud omanikud on võrdselt Oliver Kruuda ja Marcel Vichmann. Eelmisel nädalal esitas Pivotal OÜ kohtule enda pankrotiavalduse. 

  Vichmann on kunagise börsifirma AS-i Luterma (end. nimega AS Kalev), mis kuulus suures osas Kruudale ja mida ta ka juhtis, üks suurematest võlausaldajatest. Luterma on alates 2011. a kevadest pankrotis. Vichmannile kuulus läbi OÜ Moonrider 7,52% Luterma aktsiatest. Läbi Luterma oli Vichmannil ka Kalevi võlakirju. 

  2006. aastal lõid mehed telekomiäri ProGroup Holding OÜ, mis oli kaubamärgi Bravocom kasutatav ettevõte. 2014. a veebruaris kuulutas kohus välja ettevõtte pankroti. 

  2009. aastal investeerisid Kruuda ja Vichmann valdusfirma AS-i Alta Foods võlakirjadesse. Alta Foods on alates 2010. a pankrotis. 

  Allikad: Äriregister, Äripäev

  Kruuda endise äripartneri Vichmanni sõnul tuleneb võlg peamiselt erinevatest laenusuhetest. „Pöördusin kohtusse, kuna vabatahtlikult ei ole Oliver Kruuda midagi maksnud,“ põhjendas ta lühidalt. Lähemalt ei olnud ta nõus kommenteerima.
  Kruuda jäi aga nädala jooksul tabamatuks. Kohtuistung peaks toimuma veebruari alguses.
  2014. a septembris kirjutasime, et ettevõtjale Marcel Vichmannile kuuluv OÜ Moonrider esitas kohtule avalduse oma äripartneri Oliver Kruuda pankroti väljakuulutamiseks, kuna Kruuda ei täida oma kohustusi. Kruuda väitis toona, et tal makseraskusi ei ole, vaid on erinevad arusaamad nõude tekkimisest või tekitamisest. Rohkem kui kuu möödudes võttis aga Vichmann pankrotiavalduse kohtust tagasi.
  “Otsustasin, et sellisel viisil oma võlga tagasi küsida ei ole praegu otstarbekas,“ kommenteeris Vichmann siis. „Minu eesmärk ei ole aastatepikkuse vaidlusega tuvastada, kas Oliver on maksejõuetu või mitte. Soovin, et Oliver täidaks endale võetud rahalisi kohustusi.“
  Vichmanni sõnul tundus toona, et on olemas võimalus jõuda eesmärgile ka pankrotti vältides. “Pole ju mõtet aastaid vaielda kohtus formaalsel teemal, kas Oliveri erinevatele likvideeritavatele, registrist kustutatud või varatutele äriühingutele ja Oliverile endale on nõuetekohaselt teatatud, et võlad tuleb ära maksta,“ selgitas Vichmann. Pankrotiavaldusi võib alati uuesti esitada, kui selgub, et kohtuväliselt ei ole võimalik kokkuleppele jõuda, ja hagimenetlus ei ole otstarbekas, lisas ta.
  Viimased kaks aastat on olnud ASi Rubla enamusaktsiad pankade esinduskontodel, kõigepealt SEB ja alates eelmise aasta aprillist on need olnud Nordea Panga esinduskontol. 2014. a novembris otsustati ettevõte likvideerida. Likvideerija ametis on ettevõtte endine omanik ja juht Oliver Kruuda. Varem on AS Rubla kandnud ka TERE ja Tallinna Piimatööstuse nime.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.