Vichmann nõuab taas Kruudalt kohtus võlga

13. jaanuar 2016, 15:30
Marcel Vichmann ja Oliver Kruuda
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160113/NEWS/160119860/AR/0/AR-160119860.jpg

Ärimees Marcel Vichmann on esitanud oma ettevõtte OÜ Best Idea kaudu hagi Harju maakohtule, et mõista välja Oliver Kruudalt ja likvideerimisel olevalt ASilt Rubla kokku umbes 15 miljonit eurot.

Kruuda endise äripartneri Vichmanni sõnul tuleneb võlg peamiselt erinevatest laenusuhetest. „Pöördusin kohtusse, kuna vabatahtlikult ei ole Oliver Kruuda midagi maksnud,“ põhjendas ta lühidalt. Lähemalt ei olnud ta nõus kommenteerima.

Kruuda jäi aga nädala jooksul tabamatuks. Kohtuistung peaks toimuma veebruari alguses.

2014. a septembris kirjutasime, et ettevõtjale Marcel Vichmannile kuuluv OÜ Moonrider esitas kohtule avalduse oma äripartneri Oliver Kruuda pankroti väljakuulutamiseks, kuna Kruuda ei täida oma kohustusi. Kruuda väitis toona, et tal makseraskusi ei ole, vaid on erinevad arusaamad nõude tekkimisest või tekitamisest. Rohkem kui kuu möödudes võttis aga Vichmann pankrotiavalduse kohtust tagasi.

“Otsustasin, et sellisel viisil oma võlga tagasi küsida ei ole praegu otstarbekas,“ kommenteeris Vichmann siis. „Minu eesmärk ei ole aastatepikkuse vaidlusega tuvastada, kas Oliver on maksejõuetu või mitte. Soovin, et Oliver täidaks endale võetud rahalisi kohustusi.“

Vichmanni sõnul tundus toona, et on olemas võimalus jõuda eesmärgile ka pankrotti vältides. “Pole ju mõtet aastaid vaielda kohtus formaalsel teemal, kas Oliveri erinevatele likvideeritavatele, registrist kustutatud või varatutele äriühingutele ja Oliverile endale on nõuetekohaselt teatatud, et võlad tuleb ära maksta,“ selgitas Vichmann. Pankrotiavaldusi võib alati uuesti esitada, kui selgub, et kohtuväliselt ei ole võimalik kokkuleppele jõuda, ja hagimenetlus ei ole otstarbekas, lisas ta.

Viimased kaks aastat on olnud ASi Rubla enamusaktsiad pankade esinduskontodel, kõigepealt SEB ja alates eelmise aasta aprillist on need olnud Nordea Panga esinduskontol. 2014. a novembris otsustati ettevõte likvideerida. Likvideerija ametis on ettevõtte endine omanik ja juht Oliver Kruuda. Varem on AS Rubla kandnud ka TERE ja Tallinna Piimatööstuse nime.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. January 2016, 15:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing