Kadrin Karner • 18. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Ära lase vargal oma kaubaga minema jalutada

Kaupluse turvatöötajad
Kaupluse turvatöötajad  Foto: Andres Haabu

Kaupluses toimuvat jõulusaginat kipuvad ära kasutama poevargad. Varguste ennetamisel ja varguste hulga vähendamisel mängivad rolli iga kauplusetöötaja terav pilk, kauba paigutus kui ka turvalahendused.

Ilmselt kõige odavam meetod ja võimalik, et ka üks kasulikumaid, on õpetada kaupluse töötajatele võimalikke vargaid märkama ja n-ö kauba kadumisest hoolima. „Kauplusesse sisenenud isikutega silmside loomine ning nende kõnetamine on selge märk, et külastajat on märgatud ning tema vastu tuntakse huvi,“ rääkis G4S Eesti valvedivisjoni teenistusjuht Kaido Kalamets. Tema sõnul vähendab isiklik kontakt riski, et vargusplaaniga inimene maksmata kaubaga ka väljub.

Loe Äripäeva teemaveebist kaubandus.ee, mida soovitavad TopSec turvateenused, USS Security Eesti ja G4S Eesti, et kauplustes oleks vähem vargusi. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt