• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa – euro elab Kreeka väljakukkumise üle

  Angela MerkelFoto: Scanpix/Reuters

  Saksamaa kantsler Angela Merkel ja rahandusminister Wolfgang Schäuble on mõlemad seisukohal, et euroala elaks Kreeka võimaliku väljakukkumise rahaliidust üle, kirjutab Saksa väljaanne Der Spiegel anonüümsetele valitsusallikatele viidates.

  Selline stsenaarium oleks peaaegu vältimatu, kui 25. jaanuaril Kreekas toimuvate erakorraliste valimiste järel peaks võimule tulema Syriza partei eesotsas Alexis Tsiprasega, mis võib otsustada seniselt kärpekursilt ära pöörata ning loobuda Kreeka võlakohustuste täitmisest, vahendas Spiegeli artiklit agentuur Bloomberg.
  Syriza on lubanud Kreeka abilaenude tingimused kreeditoridega uuesti läbi rääkida. Ühtlasi taotleb partei Kreeka võlakoorma vähemalt osalist maha kandmist.
  Saksamaa rahandusministeerium keeldus spekulatiivset stsenaariumi kommenteerimast, kuid viitas Schäuble läinud aasta lõpus tehtud avaldusele, et Kreeka reformidele – mis juba vilju kannavad – ei ole alternatiivi. Schäuble teatas, et Saksamaa jätkab Kreeka toetamist, kui aga Kreeka peaks valima teise tee, siis läheb see raskeks.
  Ka Merkeli pressiesindaja viitas Schäuble avaldusele.
  Merkel oli Kreeka suhtes kannatust kaotamas ka 2011. aastal, kui Kreeka endine peaminister George Papandreou plaanis Kreeka abipaketi panna rahvahääletusele.  Papandreou loobus sellest plaanist. 
  Der Spiegel kirjutas, et Kreeka võimaliku väljakukkumise negatiivne mõju euroala teistele liikmesriikidele on nüüd arvatavalt väiksem, kuna euroala on paika saanud kriisitõrje mehhanismid ning teised hädalised riigid nagu Iirimaa ja Portugal on juba toibumas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.