• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa keskpankuritel tohutud palgavahed

  Mario Draghi ja Vitas Vasiliauskas.Foto: Scanpix/Reuters

  Uuest aastat rahaliiduga liitunud Leedu keskpanga juhi Vitas Vasiliauskase aastapalk 77 107 eurot on vaid viiendik Euroopa Keskpanga juhi Mari Draghi aastapalgast ning tema Belgia kolleeg Luc Coene teenib seitse korda rohkem, näitab viimane avalik info.

  Leedu on euroala üks vaesemaid liikmesriiike, mis loodab ühisraha toel elatustaset kiiremini tõsta.
  Keskpankurite palgavahed illustreerivad üsna hästi vahesid sissetulekute tasemes ning näitavad päris hästi, et need majandused ei ole sarnased, kommenteeris agentuurile Bloomberg Danske Banki arenevate turgude ökonomist Lars Christensen.
  Leedu keskpanga juhi palka vähendas järsult üleilmne majanduskriis. Samas turbulentsis on kahanenud ka näiteks Kreeka keskpanga juhi sissetulekud – 7342 eurole kuus pärast makse. Koondsummana ei ole palgaandmeid esitatud. Kreeka praeguse keskpangajuhi eelkäija nõustus vabatahtlikult kahe palgakärpega – üks oli 20% ja teine 30%.
  Belgia keskpanga juhi 545 369 euro suurusele aastapalgale ei ole Euroopa Keskpanga nõukogus võrdset. Mario Draghi palk 2013. aastal oli 378 240 eurot.
  Läinud aasta kevadel kirjutas Äripäev, et 2012. aasta juunis Eesti Panga presidendi kohale asunud Ardo Hansson sai ligikaudu 7781eurost kuupalka. 2013. aastal oli tema põhipalk väiksem – 7414 eurot kuus. Kui aga arvestada juurde lisatasud ja hüvitised, maksti Hanssonile pangast 2013. aastal kokku keskmiselt 8235 eurot kuus.
  Foto: Bloomberg
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.