Eiko Kink • Eliisa Matsalu • 30. märts 2015 kell 8:45

Simson: Reformierakond survestab

Edgar Savisaare eemaloleku ajaks võttis Keskerakonna juhtimise üle Kadri Simon.  Foto: Eiko Kink

Edgar Savisaare eemaloleku ajaks Keskerakonna juhtimise üle võtnud Kadri Simson ütles, et loodav valitsusliit on alguse saanud tugevas ebamugavustundes, mistõttu on selle püsimajäämine kaheldav.

Keskerakonna juhatus tegi tänasel koosolekul ühehäälse ettepaneku, et erakonna riigikogu fraktsioon jätkaks samas koosseisus — esimehena Kadri Simson, aseesimeestena Mailis Reps ja Valeri Korb. Riigikogu juhatuse kandidaadiks otsustati esitada Jüri Ratas.

Erakonna esimehe Edgar Savisaare eemalviibimisel täidab tema ülesandeid Kadri Simson, kelle sõnul käib erakonna juhtimisel töö samamoodi edasi nagu seni.

Koalitsioonikõnelusi pidavad Reformierakond, SDE ja IRL loodavad täna enne Riigikogu avaistungit jõuda vähemalt suusõnalisele kokkuleppele, et kolmikliit moodustatakse. Simson ütles, et kõrvaltvaatajana on näha, kuidas Reformierakond surub peale, et koalitsioonikõneluste otsuseid tehtaks tempokalt. Samas on tema sõnul sotsid sellises positsioonis, milles võiks küsida loodavalt valitsuselt oma programmi elluviimist. „Oleme veendunud, et kolmikliit, mis on alguse saanud niivõrd tugevas ebamugavustundes, ei saa olla püsiv,“ ütles Simson.

Hetkel kuum