• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Christensen: Euroopa majandus on Draghi ja Putini kätes

  Danske Bank Groupi peaanalüütik Lars Christensen.Foto: Andres Haabu

  Varem pessimistlike majandusprognoosidega tuntust kogunud Danske Bank Groupi peaanalüütik Lars Christensen on nüüd Euroopa Liidu majanduslike väljavaadete suhtes positiivselt häälestunud.

  Analüütik selgitas täna Tallinnas toimuva Danske Liidrite Foorumi avaettekandes, et Euroopa vaates on tähtis nii Vladimir Putini kui ka Mario Draghi mõju, kuid hetkel on märksa tähtsam Draghi poliitika.
  „Euroopa Keskpank (EKP) on valinud selge eesmärgi tõsta inflatsiooni tasemeni 2%. See on väga õige tee tõsta tarbimist ning ärgitada majanduskasvu,“ ütles Christensen.
  Christenseni hinnangul toob EKP presidendi Mario Draghi poliitika 3–5 aasta perspektiivis edu. „Rahatrüki poliitikat võib võrrelda kuuma kartuliga, mida keegi ei taha pikalt käes hoida. Euroopa Keskpank ostab kokku võlakirju, mille investor, näiteks Hollandi pensionifond saab selle tulemusena kätte uued vahendid. Seejärel teeb fond kõik endast oleneva, et nn kuuma kartulit edasi anda. Raha investeeritakse edasi teistesse võlakirjadesse ja ka aktsiatesse, mis otseselt mõjutab jadana kogu Euroopa majandust,“ kommenteeris Christensen.
  Christenseni sõnul on raske öelda, kas Kreeka lahkub eurotsoonist või mitte, ent nüüd on selle sammu mõju rahaturgudele ning euro stabiilsusele märkimisväärselt väiksem kui see olnuks 2011. aastal.
  Venemaa majanduse käekäik
  „Sageli arvatakse, et Venemaa majandust mõjutavad väga oluliselt sanktsioonid. Tegelikkuses mõjutab Venemaa majandust märksa enam naftaturul toimuv ja riigi rahanduspoliitika, kus näiteks möödunud aasta lõpus tehti palju valesid otsuseid, kui asuti liiga tugevalt rubla kurssi kaitsma,“ selgitas Christensen.
  Kokkuvõtvalt ütles Lars Christensen, et hoolimata Kreeka ja Venemaaga seonduvatest riskidest, on põhjust olla Euroopa Liidu üldise majandusliku olukorra väljavaadete suhtes positiivne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.