Äripäev • 24. aprill 2015 kell 9:45

Autoliising kuue aasta tipus

Autoliisingu maht on viimase kuue aasta suurim.  Foto: Andras Kralla

Eestlased kulutavad autoliisingule rohkem kui viimase kuue aasta jooksul, ütles Eesti Panga finantsstabiilsuse osakonna juhataja asetäitja Jana Kask.

Kask ütles, et majapidamiste autoliisingu maht on viimase kuue aasta suurim. "Autoliisingu portfell kasvas aasta võrdluses üle 10%, pisut kiiremini kui viimase paari aasta jooksul keskmiselt," ütles ta. Kase sõnul võetakse järjest rohkem ka kodulaenu. "Eluasemelaenuportfelli aastakasv märtsis veidi kiirenes, 3,2%ni. Uusi eluasemelaene võeti esimeses kvartalis ligikaudu 13% suuremas mahus kui aasta tagasi," ütles ta ja märkis, et märtsis võetud laenude maht oli seejuures sama suur kui eelmise aasta sügisel.

Märtsis väljastatud eluasemelaenu keskmine intressimäär olid Kase sõnul 2,2%. "Viimase kuue kuu jooksul ei ole laenuintressimäärad muutunud ja püsivad madala Euribori toel laenuvõtjate jaoks endiselt soodsad," ütles ta.

Hetkel kuum