Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lukoil suurendab naftatootmist Läänemerel

  Lukoili logoFoto: Scanpix/Reuters

  Venemaa suuruselt teine naftatootja Lukoil plaanib investeerida üle 2 miljardi dollari Läänemerel naftatootmise suurendamiseks.

  Naftatoodang Kaliningradi ranniku lähistel aastatel 2014 ja 2015 avastatud maardlatest kasvab aastaks 2027 kuni 2,15 miljoni tonnini ehk ca 43 000 barrelini päevas, ütles Lukoili asepresident Ilja Mandrik kolmapäeval Peterburgis toimunud konverentsil.
  „Nende ressursside baasil areneb piirkond kiiresti ja see areng jätkub ka edaspidi,“ ütles Mandrik agentuuri Bloomberg vahendusel.
  Lukoil on naftatootmise Läänemeres asuvatel platvormidel teinud prioriteediks, kuna tänu maksusoodustustele ja eksporditurgude lähedusele on selles piirkonnas naftabarreli tootmine kolm korda kasumlikum kui Siberis.
  Mullu pumpas Lukoil Kaliningradi lähistel asuvalt naftaväljalt D-6 päevas 8500 barrelit. Firma kogu päevane toodang on ca 2 miljonit barrelit päevas, millest ligi pool tuleb Lääne-Siberist.
  Lukoil plaanib ajavahemikul 2016-2031 kulutada ca 150 miljardit rubla (2,2 mld dollarit) nelja Läänemeres asuva maardla arendamiseks. Aastaks 2023 peaks toodangu maht kasvama miljonile tonnile.
  Kaliningradi enklaavis on Venemaa kehtestanud merepõhjast naftatootmisele maksusoodustused. Sealsed projektid ei lange ka Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonide alla, mis keelavad lääneriikidel Venemaale tehnoloogia tarnimise, millega arktilistes oludes merepõhjast naftat ammutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.