Eliisa Matsalu • 22. september 2015 kell 10:30

Sarapuu: see on Reformierakonna alatu plaan!

Arvo Sarapuu.  Foto: Erik Prozes

Edgar Savisaare kahtlustamine altkäemaksu võtmises on Reformierakonna katteplaan, et hajutada tähelepanu Tallinna Sadama korruptsioonijuhtumilt, ütles Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.

Täna hommikul esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Abilinnapea, Keskerakonna juhatuse liige Arvo Sarapuu on veendunud, et Edgar Savisaare kahtlustus korduvas altkäevõtmises on Reformierakonna alatu plaan juhtida kõrvale tähelepanu Tallinna Sadamas toimuvaga. „Muidugi tuli Reformierakond sellise plaaniga lagedale! Seda demagoogiat ju võimupartei oskab – hiljem ei tuleta keegi enam Tallinna Sadamat meelde, vaid räägivad linnavalitsusest ja Savisaarest,“ ütles ta.

Sarapuu lisas, et mujal maailmas pole kombes opositsiooniliidritega niimoodi arveid õiendada. „See näitab meie ühiskonna taset,“ ütles ta nördinult.

Ta lisas, et tema arvates ei tohiks Edgar Savisaar kindlasti poliitikast välja astuda. Sarapuu sõnul ei tea praegu mitte keegi täpselt, mis menetlused käsil on. Kaitsepolitsei on läbi otsinud mitme Tallinna abilinnapea kabinetid, kuid Sarapuu sõnul tema oma ei puudutatud. Kelle omi otsiti, Sarapuu kommenteerida ei taha.

Hetkel kuum